Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11735

KΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ
Ενισχύεται ο στρατιωτικο-πολεμικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ενωσης

ΣΕΛ.  6  -  7
Ερευνα του «Ριζοσπάστη» για τον κλάδο του Μετάλλου

ΣΕΛ.  10  -  11

Το 2014 να γίνει έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης
  • Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της αντίστασης στους χώρους δουλειάς, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες. Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
  • Η πρόταση του ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική - λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία προς όφελος του λαού.
  • Απέναντι στη σημερινή κατάσταση χρειάζεται να γιγαντωθεί μια δυναμική μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, με ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και την ύπαιθρο. Για να ενισχυθεί η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, όλων των ανθρώπων που υποφέρουν.

ΣΕΛ.  5

Εντείνεται η φοροληστεία του λαού

Νέα απογείωση προβλέπεται στους φόρους και τα κάθε είδους χαράτσια για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχομεσαίους αγρότες, στη μικρή ακίνητη περιουσία το 2014. Παράλληλα, και στο πλαίσιο της θωράκισης του νομικού οπλοστασίου του αστικού κράτους και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, μόλις πρόσφατα θεσμοθετήθηκαν εξουθενωτικά πρόστιμα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη λαϊκών νοικοκυριών, τα οποία συνεχίζουν να σωρεύονται στα κιτάπια της Εφορίας.


ΣΕΛ.  8  -  9

Προσφορές

-- Ο σ. Κώστας Χολέβας (Μπερδεμπές), από τη Νικιάνα Λευκάδας, πρόσφερε στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» 2.000 ευρώ.

-- Ο Φώτης Γεωργιάδης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΘ, για τα 95 χρόνια αγώνων του Κόμματος, 1.000 ευρώ.

-- Η Σοφία και ο Σάκης Πίσιος προσφέρουν 1.000 ευρώ για την αγορά ιδιόκτητων κομματικών γραφείων στις Σέρρες.

-- Η Χρυσούλα, ο Μανώλης και ο Αλέκος Αμπατζίδης, από την Καβάλα, προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 1.000 ευρώ.



Για το Διαγωνισμό Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας Μαθητών που διοργανώνουν ΚΝΕ και «Οδηγητής»

ΣΕΛ.  17
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ενδοαστική ένταση και εξελίξεις

ΣΕΛ.  27
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Αλλη μια εστία ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης

ΣΕΛ.  29
«Οι δικές μας ιστορίες» για παιδιά και μεγάλους

ΣΕΛ.  20  -  21
Οξυνση αντιθέσεων στη Νοτιοανατολική Ασία

ΣΕΛ.  26
ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ταξική οργάνωση και αλληλεγγύη ενάντια στις διώξεις

ΣΕΛ.  13
Μεθοδολογικά ζητήματα για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι συζητήσεις σε σχέση με τη διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, η συζήτηση σχετικά με τους παράγοντες που επιδρούν σε αυτήν τη διαδικασία καθώς και σε σχέση με το τι αυτή περιλαμβάνει. Τα σενάρια που πέφτουν στο τραπέζι είναι πολλά. Ανεξάρτητα αν επιβεβαιωθούν ή όχι είναι κρίσιμο να αφομοιωθούν τα μεθοδολογικά εργαλεία για την κατανόηση αυτής της διαδικασίας.


ΣΕΛ.  14  -  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ