Τρίτη 3 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε, το απόγευμα της Παρασκευής, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε και φέτος η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά από τις Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η επιτυχία της γιορτής αναδείχθηκε από τα ίδια τα παιδιά, που αν και κατάκοπα από το σχεδόν τετράωρο πλούσιο πρόγραμμα, έφυγαν χαμογελαστά και με τα προσωπάκια τους γεμάτα ικανοποίηση, κρατώντας σφιχτά το δώρο που τους έδωσαν «αυτοπροσώπως» ο Αϊ - Βασίλης και οι πολύτιμοι βοηθοί του, τα ξωτικά.

Τα δεκάδες παιδιά, ανάμεσά τους και προσφυγόπουλα, έπαιξαν, δημιούργησαν, χόρεψαν, γνώρισαν νέους φίλους, γεύτηκαν τα εδέσματα που τους προσφέρθηκαν. Τα περισσότερα επισκέφθηκαν και τη γωνιά face painting για να βάλουν μια διαφορετική, χαρούμενη ή ζαβολιάρικη, πινελιά στα προσωπάκια τους.

Στο χώρο λειτούργησαν εργαστήρια με εορταστικές κατασκευές, καθώς και εργαστήρι τρισδιάστατων κατασκευών και μοντελισμού.

Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε η παράσταση κουκλοθέατρου, με διασκευή του έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ - Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους», που παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ «Κόκκινα Αλεξίπτωτα».

Τα παιδιά διασκέδασαν επίσης με ομαδικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια και ανάμεσά τους με την πινιάτα καραμέλα, μία χάρτινη κατασκευή γεμάτη με καραμέλες και σοκολατάκια, που τα παιδιά προσπάθησαν να σπάσουν χτυπώντας την για να ανοίξει και να μοιραστούν τα καλούδια που έκρυβε.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η ώρα που ο Αϊ - Βασίλης ήρθε στη γιορτή και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά. Ενώ η βραδιά έκλεισε με ρυθμούς ζούμπα.

Στο χώρο, επίσης, λειτούργησαν βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» καθώς και γωνιά αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, όπου συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης.

  • Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις της Χριστουγεννιάτικης γιορτής στο αυριανό 4σέλιδο «Νεολαία».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά στις 28 Δεκέμβρη!(2022-12-22 00:00:00.0)
Το Σάββατο οι γιορτές για τα παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(2019-12-21 00:00:00.0)
Το Σάββατο οι γιορτές για τα παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(2019-12-19 00:00:00.0)
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά(2017-12-22 00:00:00.0)
«Ξωτικά», δραστηριότητες και πολύ κέφι...(2016-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ