Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Η παραχάραξη της Ιστορίας δεν θα περάσει

Απαράδεκτη η αποστολή εισήγησης με θέμα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» στους δημοτικούς συμβούλους

Την αποστολή εισήγησης με θέμα τη συμμετοχή του δήμου στο χυδαία αντικομμουνιστικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες 2014-2020» στους δημοτικούς συμβούλους καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ. Το συγκεκριμένο κείμενο διαβιβάστηκε ηλεκτρονικά μαζί με άλλα έγγραφα στους δημοτικούς συμβούλους μπροστά στην προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να αντιστοιχεί σε κάποιο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Να δοθούν εξηγήσεις για το θέμα και να καταδικαστεί το περιεχόμενο της εισήγησης ζήτησαν οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος - μετά την αποκάλυψη του θέματος - ισχυρίστηκε ότι είχε απορρίψει τη συγκεκριμένη εισήγηση, που δεν θα έπρεπε να έχει μοιραστεί στους δημοτικούς συμβούλους και δήλωσε πως δε γνωρίζει τον τρόπο και το λόγο για τον οποίο έφτασε στα χέρια τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ αναφέρουν: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην παραχάραξη της Ιστορίας και την εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού. Πρόκειται για μια ακόμα αντικομμουνιστική και ανιστόρητη προσέγγιση που προσπαθεί να ταυτίσει τους κομμουνιστές, που έδωσαν τη ζωή τους στη χώρα μας και στην Ευρώπη στη μάχη ενάντια στο ναζισμό, με τους φασίστες».

Υπενθυμίζουμε πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποστείλει έγγραφο προς τους δήμους με το οποίο ενημέρωνε για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτεί με το ποσό των 100.000 ευρώ για κάθε ανάλογο έργο. Τα χρήματα, οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις περισσεύουν όταν πρόκειται για τη χυδαία συκοφάντηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού στις συνειδήσεις των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας.

Στην ανακοίνωσή τους οι ΚΟ του ΚΚΕ καλούν το λαό «να αποδοκιμάσει τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες. Να βγάλει συμπεράσματα για τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει ως επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό και τους υπερασπιστές της. Να βγάλει συμπεράσματα για τη δημοτική αρχή που ευθυγραμμίζεται με την ΕΕ και την πολιτική της. Η παραχάραξη της Ιστορίας δεν θα περάσει. Την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί που έχουν το δίκιο και τη δύναμη να το επιβάλουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ