Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αλληλεγγύη στις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους

Πλήθος εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων τις επόμενες μέρες

Από τις εκδηλώσεις για τα παιδιά στο πλαίσιο της 7ης Εκθεσης Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας στο Πέραμα
Από τις εκδηλώσεις για τα παιδιά στο πλαίσιο της 7ης Εκθεσης Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας στο Πέραμα
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, πρωτοβουλίες έμπρακτης στήριξης και γιορτές για τα παιδιά, διοργανώνουν Συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές. Μεταξύ άλλων:

 • Μέρα δράσης για την ενίσχυση της λαϊκής αλληλεγγύης οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, την Πέμπτη 19/12. Καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να συμβάλουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, διατροφής και ένδυσης, τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στα εξής σημεία: Στο κέντρο (Αριστείδου 92, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ), στις Τζιτζιφιές (Ηρακλέους 241) και στα Σφαγεία Καλλιθέας (Θησέως 36 και Ερατούς 4).
 • Η Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής οργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης για τους ανέργους και τους απλήρωτους εργαζόμενους του κλάδου, το Σάββατο 21/12, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, φαγητό και ποτό.
 • Εκδήλωση - γιορτή για τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών, ηλικίας μέχρι 12 ετών, διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, το Σάββατο 21/12, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
 • Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα νέα ζευγάρια και τα παιδιά τους οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, το Σάββατο 21/12, στις 6 μ.μ., στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Φυλής (Δημαρχείου 6). Η γιορτή θα περιλαμβάνει προβολή κινουμένου σχεδίου, εργαστήρι, διαδραστική αφήγηση παραμυθιού και θεατρικό παιχνίδι, ενώ παράλληλα θα γίνει συζήτηση για τους γονείς με θέμα την Παιδεία.
 • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου και η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής οργανώνουν παιδική θεατρική παράσταση, την Κυριακή 22/12, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του παλιού Μηχανουργείου. Θα παρουσιαστεί το έργο «Το δέντρο της γης και οι καλικάντζαροι» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.
 • Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης πραγματοποιεί εκδήλωση για τα παιδιά, την Κυριακή 22/12, στις 12 το μεσημέρι στη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. Στα πλαίσιά της θα παρουσιαστεί το έργο «Το δέντρο της γης και οι καλικάντζαροι» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.
 • Γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων, την Κυριακή 22/12, στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος).
 • Τα Σωματεία Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και στις Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) οργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά, την Κυριακή 22/12, στις 10.30 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου 110). Θα περιλαμβάνει παράσταση Καραγκιόζη, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και μοίρασμα δώρων στα παιδιά.
 • Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού, την Κυριακή 22/12, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της (Κρέσνας 12). Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας η Λαϊκή Επιτροπή θα ενισχύσει με τρόφιμα οικογένειες που έχουν ανάγκη.
 • Ο Σύλλογος της ΟΓΕ στη Μεταμόρφωση οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά, την Κυριακή 22/12, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Γκινοσάτη και Πλαστήρα). Στο χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται παιδικά ρούχα και παιχνίδια που η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής θα διανείμει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
 • Γιορτή για τα παιδιά διοργανώνουν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας, την Κυριακή 22/12, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Επίσης, καλούν για συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών και βιβλίων για οικογένειες που έχουν ανάγκη (10 π.μ. - 12 μ. στο γραφείο των συνταξιούχων ΙΚΑ και 6 μ.μ. - 8 μ.μ. στο γραφείο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων).
 • Στο «Παζάρι Ειρήνης» που διοργανώνουν, για δεύτερη χρονιά φέτος, την Κυριακή 22/12, στις 5 μ.μ., προσκαλούν παιδιά και γονείς το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών του νησιού. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και θα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού, προβολή παιδικής ταινίας και γλέντι για μικρούς και μεγάλους.
 • Τα ταξικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά διοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης, την Κυριακή 29/12, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ (δίπλα από το ΥΕΝ). Θα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι, θεατρική παράσταση και παιχνίδι και μοίρασμα δώρων στα μικρά παιδιά.
 • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για μεγάλους και παιδιά, την Κυριακή 29/12, στις 5 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Θεοφράστου και 40 Εκκλησιών).

Τέλος, διανομή τροφίμων σε άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους πραγματοποιούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών και η Λαϊκή Επιτροπή Βαρβασίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org