Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Στέγη και φτηνό ρεύμα, δικαίωμα για όλο το λαό

Τις σχετικές τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ παρουσίασε χτες στην Ολομέλεια ο βουλευτής του Κόμματος Ν. Μωραΐτης

Η πρόταση του ΚΚΕ που δίνει άμεση ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά πρέπει να γίνει υπόθεση πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας

MotionTeam

Η πρόταση του ΚΚΕ που δίνει άμεση ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά πρέπει να γίνει υπόθεση πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας
Το δικαίωμα της εργατικής λαϊκής οικογένειας να έχει στέγη και φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα, ανέδειξε χτες το απόγευμα από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης απαιτώντας ταυτόχρονα να αποσυρθεί κάθε δίωξη σε βάρος των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του πάνω στις τρεις σχετικές τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων με τίτλο «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων». Είναι χαρακτηριστικό ότι με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση προσφέρει απλόχερα στους μονοπωλιακούς ομίλους νέο πακτωλό ζεστού χρήματος στο όνομα της επανεκκίνησης της κατασκευής των κεντρικών οδικών αξόνων, την ίδια ώρα που αφήνει χωρίς ρεύμα και ετοιμάζεται να πάρει τα σπίτια από δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο Νίκος Μωραΐτης αναφερόμενος στην τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών και την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών τους επισήμανε: «Αποτελεί πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα την ώρα που βιώνουν τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας, να σηκώνεται κουρνιαχτός γύρω από το θέμα πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Από τη μια μεριά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται λέει σκληρά με την τρόικα για την πρώτη κατοικία σχετικά χαμηλής αντικειμενικής αξίας, ενώ από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία που κατέθεσε προσπαθεί να εμφανίσει την παράταση της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων για ένα χρόνο ως ξεκάθαρη και άμεση λύση. Κατά τη γνώμη μας η μόνη ξεκάθαρη λύση είναι η άμεση απόρριψη κάθε μέτρου που με οποιοδήποτε τρόπο, ανοίγει ή αφήνει ανοιχτό το δρόμο σε πλειστηριασμό εργατικών, λαϊκών κατοικιών. Η λαϊκή στέγη δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα και σε αυτό απαντάει η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ».

«Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος και να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά που πλήττονται και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους» και ιδιαίτερα στους άνεργους, οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας, ΑμΕΑ, χρόνια πάσχοντες, υπερήλικες, πολύτεκνους, χρεοκοπημένους αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες που ξεκληρίστηκαν απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία του Κόμματος. Αφού ανέδειξε την κοροϊδία των κυβερνητικών εξαγγελιών για την ένταξη στο «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ, τόνισε ότι «άμεση ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά μπορεί να δώσει μόνο η δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και η κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τροπολογία του ΚΚΕ ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων σημείωσε: «Εχετε στήσει βιομηχανία αγροτοδικείων σε όλη τη χώρα. Καταδικάζετε καθημερινά αγωνιστές αγρότες και άλλους αγωνιζόμενους εργάτες. Θέλετε να καταπνίξετε το θυμό, την οργή της δοκιμαζόμενης, μαχόμενης, φτωχής αγροτιάς που και σήμερα δίνει τη μάχη σε όλη τη χώρα με το συνεπές αγροτικό κίνημα, με την ΠΑΣΥ. Ζητάμε με την τροπολογία την απόσυρση όλων αυτών των διώξεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ