Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απολογισμός και προγραμματισμός της δράσης

Με τη συμμετοχή ΔΣ σωματείων έγινε τη Δευτέρα συνδικαλιστική σύσκεψη

Από τη συνδικαλιστική σύσκεψη των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Από τη συνδικαλιστική σύσκεψη των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Τα συμπεράσματα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και το σχέδιο για την παραπέρα οργάνωση της πάλης, συζητήθηκαν σε σύσκεψη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, που έγινε προχτές Δευτέρα, με τη συμμετοχή ΔΣ σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων. Ο Μπάμπης Βορτελίνος, πρόεδρος του Συνδικάτου, αναφερόμενος στην πανελλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη, σημείωσε εισηγητικά ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Συσπειρώσεις» («Παρεμβάσεις») δεν έκαναν τίποτε για την προετοιμασία της και σε ορισμένες περιπτώσεις την υπονόμευσαν ανοιχτά.

Για τη δράση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα, σημείωσε πως έγινε πιο ολοκληρωμένη δουλειά, καλύτερη αξιοποίησή τους. Ωστόσο, επισήμανε πιο κάτω, απαιτείται βελτίωση της δουλειάς και σε αυτή την κατεύθυνση τα ψηφοδέλτια σε κάθε δήμο θα πρέπει οργανώσουν συζητήσεις με όλους τους εργαζόμενους για την οργάνωση της δράσης. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενιαίας πάλης ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα βάρβαρα μέτρα, στην ανάγκη «να υπάρξει διαφώτιση στους τόπους δουλειάς, να οργανωθούν οι συζητήσεις και οι πρωτοβουλίες συνδυασμένα με τα ιδιαίτερα ζητήματα του κλάδου».

Τόσο εισηγητικά, όσο και στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν, απασχόλησαν ζητήματα όπως: Οι συνθήκες που δημιουργούνται από την πρόσληψη χιλιάδων 5μηνιτών μέσω «κοινωφελούς εργασίας» στους δήμους και η ανάγκη οργάνωσης της πάλης τους. Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη εργαζομένων και ανέργων που ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Η δράση άλλων δυνάμεων, που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία, που λειτουργούν διασπαστικά κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ