Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΕΗ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός

Το κυβερνητικό επικοινωνιακό τέχνασμα υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων» συνεχίστηκε και χτες με τη ΔΕΗ να στέλνει επιστολή προς την Ενωση Περιφερειών Ελλάδας και την Κεντρική Ενωση Δήμων, με την οποία ζητά τη σύσταση και λειτουργία τοπικών επιτροπών, οι οποίες θα αναζητούν τους... έχοντες ανάγκη επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, βάσει των κριτηρίων που ορίζει η «κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης. Να καταρτιστούν αντίστοιχες λίστες και να στέλνονται στις αρμόδιες επιτροπές ζήτησε από τις Μητροπόλεις η Ιερά Σύνοδος.

Την ίδια στιγμή, πριν καλά - καλά ανακοινωθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες, διαρροές προς «φίλια» ΜΜΕ θέτουν επί τάπητος το ζήτημα του «κόστους» των επανασυνδέσεων, τις «διαρροές εσόδων» που θα έχει η ΔΕΗ ΑΕ από την επέκταση, έστω και αυτού του λειψού, «κοινωνικού τιμολογίου» αλλά και το αντίκτυπο αυτών των μέτρων στην αξία της μετοχής της ΔΕΗ.

Χτες, εξάλλου, και ο «Συνήγορος του Πολίτη» επιβεβαίωσε ότι η ΔΕΗ ΑΕ προχωρά σε διακοπές ρεύματος ακόμη και σε αυτές τις κατηγορίες που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι προστατεύονται από το ισχύον καθεστώς. Επιπλέον, αναφέρει πως όχι μόνο γίνονται διακοπές ρεύματος, αλλά συνεχίζονται οι προσαυξήσεις των οφειλών.

Κάθε μέρα που περνά, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δε δίνουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των λαϊκών νοικοκυριών - γιατί δεν είναι μόνο οι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα σήμερα, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες που είναι υποψήφιες να βρεθούν στη θέση τους το επόμενο διάστημα. Χτες, εξαγγέλθηκε η μη καταβολή του «τέλους επανασύνδεσης» στις «ευπαθείς ομάδες» που θα ενταχθούν στις σχετικές ρυθμίσεις, ωστόσο οι ανεξόφλητες οφειλές παραμένουν στις πλάτες των νοικοκυριών και τα τιμολόγια της ΔΕΗ («κοινωνικά» ή μη) παραμένουν στα ύψη. Επιβεβαιώνεται ότι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σε καθεστώς «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας, είναι πράγματα ασυμβίβαστα με την ανάγκη για φθηνό ρεύμα για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ