Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για το κλείσιμο της «Alumil»

Σε ανακοίνωση για το κλείσιμο της βιομηχανίας ΑΛΟΥΜΙΛ («Alumil») στην Ξάνθη η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα: «Σε συνθήκες εκτεταμένης ανεργίας και χτυπήματος των εργατικών δικαιωμάτων, ο βιομήχανος Μυλωνάς, προέβη χτες, στο άμεσο αιφνιδιαστικό σταμάτημα της παραγωγής και το κλείσιμο της βιομηχανικής μονάδας της "Alumil" στην Ξάνθη, πετώντας στο δρόμο πάνω από 100 εργαζόμενους. Αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες, ούτε οι αγώνες τους.

Ο μύθος που καλλιεργούν κυβέρνηση κι εργοδότες, ότι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, δηλαδή το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, η απελευθέρωση των απολύσεων, θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, γκρεμίζεται και από το παράδειγμα της "Alumil". Αρκετές επιχειρήσεις σε μια σειρά κλάδους και περιοχές, που απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους, μεταφέρθηκαν σε άλλες χώρες, αναζητώντας μεγαλύτερα κέρδη.

Το θύμα από τις συνέπειες της μεταφοράς των εργοστασίων αλλά και των λουκέτων σε επιχειρήσεις είναι πάντα οι εργαζόμενοι και όχι οι εργοδότες. Οι εργάτες όχι μόνο δεν κλείνουν τα εργοστάσια, αλλά, αν θέλουν πραγματικά να έχουν ανοιχτά εργοστάσια, να έχουν δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνο ένα δρόμο έχουν: Να αγωνιστούν για μια άλλη εξουσία - τη δική τους εξουσία - όπου οι ίδιοι θα κάνουν κουμάντο στον πλούτο που παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ