Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή οι απολύσεις στην «Olympic Handling»

Το αίτημα να μη γίνει καμία απόλυση και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών «Olympic Handling», μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε.

Η συζήτηση της Ερώτησης έγινε προχτές, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι προχωράει σε πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου». Μετά τη συγχώνευση της «Olympic Air» με την «Aegean Airlines», η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι το έργο της «Olympic Handling» συρρικνώνεται, μιας και ο βασικός της πελάτης, η «Olympic Air», έχοντας αλλάξει ιδιοκτησία, θα εξυπηρετείται από άλλη εταιρεία παροχής επίγειας εξυπηρέτησης στα μεγαλύτερα αεροδρόμια.

Οπως είχε διαρρεύσει, η «Olympic Handling» θα διατηρήσει μόνο την επίγεια εξυπηρέτηση της «Olympic Air» στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τις άγονες γραμμές, δηλαδή σε Κάλυμνο, Νάξο, Ικαρία, Σητεία, Σύρο, Αστυπάλαια, Κύθηρα, Κάσο, Καστελόριζο, Λέρο και Μήλο. Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, τα σχέδια της εργοδοσίας προβλέπουν να απολυθεί μέχρι και το 80% του υπάρχοντος προσωπικού. Οσοι παραμείνουν, θα απασχολούνται στην εξυπηρέτηση κυρίως μικρότερων αεροδρομίων.

Τις απολύσεις είχε επιβεβαιώσει το ίδιο το αφεντικό του ενοποιημένου πλέον ομίλου, Ευτ. Βασιλάκης, ο οποίος είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Γα να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, όταν μιλάμε για ενοποίηση υπηρεσιών και για ενοποίηση υποστήριξης, φυσικά σημαίνει ότι, ναι, θα υπάρξουν και απώλειες θέσεων εργασίας»...

Τοποθετούμενος τη Δευτέρα στη Βουλή, ο Χρ. Κατσώτης είπε ότι η «εθελούσια έξοδος» ισοδυναμεί με απόλυση και τόνισε ότι συνολικά οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι στον αέρα. Για την «Olympic Handling», κατήγγειλε ότι αυτό που επιχειρεί είναι να διώξει τους εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα για να τους αντικαταστήσει με εργαζόμενους «φθηνότερους» προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της.

Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου το μόνο που βρήκε να απαντήσει, ήταν ότι θα εξετάσει αν «οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος των εθελούσιων εξόδων είναι στα πλαίσια του νόμου».

Τις απολύσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Ανάμεσα σε άλλα, υπενθυμίζει ότι στις αρχές Οκτώβρη είχε προηγηθεί η αλλαγή στις συμβάσεις των εργαζομένων με μειώσεις ωρών και αποδοχών ενώ στις 30 Νοέμβρη, στο προσωπικό της εταιρείας στη Σάμο ανακοινώθηκε ότι από την επόμενη μέρα «δε θα έχουν να εκτελούν έργο»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις μαζικές απολύσεις στο αεροδρόμιο(2020-03-27 00:00:00.0)
Καλύπτει απολύσεις συνδικαλιστών(2012-12-21 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου(2010-11-23 00:00:00.0)
Μπαράζ απολύσεων στην «Olympic Handling»(2010-11-20 00:00:00.0)
Συνέπεια της πολιτικής που θέλει τις Μεταφορές εμπόρευμα(2010-08-24 00:00:00.0)
Διαγωνισμός για το μοίρασμα 150 εκατ. ευρώ(2009-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ