Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ελλείψεις και καταργήσεις τμημάτων σε ΕΠΑΛ

Στους δρόμους βγήκαν χτες οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, ζητώντας εκπαιδευτικούς, ώστε να γίνονται τα μαθήματα ειδικοτήτων, τα αναγκαία εργαστήρια και να επιλυθούν κτιριακά προβλήματα του σχολείου. Πρόκειται για κλιμάκωση του αγώνα των μαθητών καθώς έκαναν κατάληψη, την Τετάρτη είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το σχολείο τους και την Πέμπτη επισκέφτηκαν και άλλα σχολεία, ενημερώνοντας για τα αιτήματά τους και καλώντας σε κοινό αγώνα.

Η χτεσινή πορεία ξεκίνησε από το χώρο του 1ου ΕΠΑΛ, κατευθύνθηκε στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου (μαθητές του οποίου μπήκαν κι αυτοί στην κινητοποίηση) και κατέληξε στην έδρα της Περιφέρειας, όπου οι μαθητές επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, εκπαιδευτικοί του σχολείου, ενώ αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ εξέφρασε στους μαθητές τη συμπαράστασή της.

Ενάντια στην απόφαση για κλείσιμο 20 τμημάτων σε τέσσερα ΕΠΑΛ του Πειραιά, που αποτελεί νέο πλήγμα για τους μαθητές, κινητοποιούνται η ΕΛΜΕ και μαθητές, τη Δευτέρα, στη 1 μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. Επίσης, την Τρίτη διοργανώνεται κινητοποίηση στη 1.30 μ.μ., στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Στο μεταξύ, τις 21 από τις 35 προβλεπόμενες διδακτικές ώρες χάνουν κάθε βδομάδα από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές της Γ' τάξης του ΕΠΑΛ Πολυγύρου που φοιτούν στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Συνολικά, έχουν χαθεί περισσότερες από 200 ώρες από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στο ΕΠΑΛ Αρναίας έχουν χαθεί, λόγω των ελλείψεων, 1.091 ώρες. Πρόκειται για ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που συνθέτει την εικόνα των Επαγγελματικών Λυκείων σε όλη τη χώρα, τα οποία λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις.

Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, που αναφέρεται στην κατάσταση, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την υποκρισία της κυβέρνησης που την ίδια στιγμή, μέσω της υπηρεσίας, ζητά στοιχεία για τις χαμένες ώρες από καταλήψεις, προκειμένου να προβεί σε αναπλήρωση και ζητά από τους εκπαιδευτικούς να συνεδριάζουν εκτός σχολικού ωραρίου, για να μη χάνονται ώρες μαθήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ