Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Χωρίς θέρμανση το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης!

Κινητοποίηση τη Δευτέρα από τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ

Μάθημα σε παγωμένες αίθουσες θα κάνουν φέτος οι σπουδαστές του «Αλεξάνδρειου» ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με τη διοίκηση του ιδρύματος να πετάει το μπαλάκι στους καθηγητές για να οργανώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία... συνεκτιμώντας κάθε μέρα τον καιρό!

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ιδρύματος σε επιστολή του προς τις Σχολές και τα Τμήματα του ΤΕΙ αναφέρει:

«Παρ' όλες τις ενέργειες του ΑΤΕΙ/Θ προς όλους τους αρμόδιους φορείς δεν προβλέπεται επιτυχής κατάληξη εντός της προσεχούς χειμερινής περιόδου της διαδικασίας προμήθειας καυσίμων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των Συνελεύσεων των Τμημάτων θα πρέπει να μεριμνήσετε για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με ταυτόχρονη διασφάλιση των αποδεκτών συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των φοιτητών, συνεκτιμώντας κατά περίπτωση τις ισχύουσες καιρικές συνθήκες».

Πώς άραγε θα μεριμνήσουν οι καθηγητές του ιδρύματος για να ζεσταθούν οι χώροι; Μήπως θα πρέπει να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν κλιματιστικά; 'Η μήπως θα κουβαλούν ξύλα και θα ανάβουν φωτιά στις αίθουσες για να ζεσταθούν;

Καθηγητές του ιδρύματος σχολιάζουν ότι αντίστοιχη προτροπή (να μεριμνήσουν μόνοι τους) είχαν λάβει και για τη διδασκαλία των μαθημάτων, λόγω της πλήρους απουσίας φέτος έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού που τα προηγούμενα χρόνια κάλυπτε μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. «Σε λίγο θα μας πουν να αναλάβουμε και την καθαριότητα και τη συντήρηση των κτιρίων», σχολιάζουν σκωπτικά...

Πέρα από το σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση (που αγγίζει μάλιστα και την εστία του ιδρύματος όπου διαμένουν πάνω από 200 σπουδαστές), πρόβλημα δημιουργείται και με τη σίτιση που ενδέχεται να διακοπεί καθώς τα κονδύλια επαρκούν μόλις για μισό μήνα ακόμη!

Για όλα τα παραπάνω, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ διοργανώνουν κινητοποίηση τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη, στις 9 το πρωί, στο κτίριο διοίκησης. Επίσης, γι' αυτά τα θέματα θα συνεδριάσει εκτάκτως και το Συμβούλιο του ιδρύματος.

Να σημειώσουμε ότι για το πρόβλημα υποχρηματοδότησης του ΤΕΙ το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας. Οι βουλευτές του Κόμματος Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου ζητούν μέτρα για την άμεση χρηματοδότηση του ιδρύματος από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές του ανάγκες και η σίτιση των σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ