Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων

Στον αυταρχισμό και τη συκοφαντία σε βάρος του δίκαιου αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια επιμένει η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική που τσακίζει ζωές και δικαιώματα. Το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά επιμένουν να διεκδικούν οι διοικητικοί υπάλληλοι από τη μεριά τους, απαντώντας με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και απαιτούν: Κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τις διαθεσιμότητες, να μη γίνει καμιά απόλυση και καμιά πειθαρχική δίωξη στους 267 διοικητικούς που δεν αυτοαπογράφηκαν.

Χτες, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα και καλούν σε περιφρούρηση της απεργίας στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου Παπαστράτου. Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας οι εργαζόμενοι πήραν χτες απόφαση για 24ωρη απεργία και κατάληψη τη Δευτέρα και νέα Γενική Συνέλευση. Στο ΑΠΘ οι εργαζόμενοι θα κάνουν τη Δευτέρα ΓΣ. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜ Πολυτεχνείο έχουν πάρει απόφαση για 24ωρες απεργίες από Δευτέρα.

Προχτές το βράδυ ο υπουργός Παιδείας σε μια προσπάθεια να καταστρατηγήσει την απόφαση της ΓΣ του ΕΚΠΑ δε δίστασε να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους κάνοντας λόγο για κλοπή κάλπης. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι μέσα από τις διαδικασίες τους αποφάσισαν οι ίδιοι να ψηφίσουν με ανάταση χεριών.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ΑΕΙ - ΤΕΙ με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την προσπάθεια του υπουργού Παιδείας να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, επικαλούμενος ανύπαρκτα γεγονότα περί κλοπής της κάλπης. «Οι εργαζόμενοι δεν παζαρεύουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ν' αποσυρθεί/καταργηθεί τώρα η ΚΥΑ. Καμία πειθαρχική δίωξη στους συναδέλφους που δεν απογράφηκαν. Ο δίκαιος αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει, σε συμμαχία με τους φοιτητές, αλλά και τους άλλους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη διαθεσιμότητα(2013-12-05 00:00:00.0)
Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων(2013-11-30 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με πολύμορφες κινητοποιήσεις(2013-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ