Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Α' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να καλυφτούν τώρα τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών

Χαμένες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

Για χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, που χάνονται με ευθύνη του υπουργείου, κάνει λόγο η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η οποία καταγράφει αναλυτικά την κατάσταση σε μία σειρά Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις αρχές της βδομάδας. «Η ανάγκη για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα, ώστε οι μαθητές να διδάσκονται τα μαθήματα που προβλέπονται σε συνθήκες παιδαγωγικά και επιστημονικά επαρκείς, είναι επιτακτική και αυταπόδεικτη», σημειώνει η ΕΛΜΕ, καταγγέλλοντας το υπουργείο Παιδείας για αναλγησία.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο ΓΕΛ Χαλάστρας, όπου παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες καθηγητών, μαθητών και γονιών δεν διδάσκεται η Βιολογία κατεύθυνσης στη Γ' Λυκείου από την αρχή της χρονιάς, σε μαθητές που θα εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Για παράδειγμα, στο ΓΕΛ Κουφαλιών χάνονται 22 ώρες Μαθηματικών και σε τμήμα κατεύθυνσης, 8 ώρες Βιολογίας και κάποιες ώρες Φυσικής. Στο ΓΕΛ Χαλάστρας η Βιολογία κατεύθυνσης δεν έχει διδαχθεί ούτε μία ώρα από την αρχή της χρονιάς! Στο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας χάνονται 20 ώρες Φυσικής και 7 ώρες Καλλιτεχνικά, στο ΓΕΛ Καλοχωρίου χάνονται 11 ώρες Μαθηματικών κ.ο.κ.

Επίσης, η ΕΛΜΕ στέκεται στην περίπτωση του ΕΠΑΛ Κουφαλιών, όπου δεν διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ' Λυκείου καθώς χάνονται 24 ώρες Μαθηματικών και 40 ώρες Γεωπονίας. Στο ίδιο σχολείο λείπουν 21 ώρες Αισθητικής, 12 Ηλεκτρολογίας - Μηχανολογίας, 10 Φυσικών Επιστημών. Ελλείψεις καταγράφονται επίσης στα ΕΠΑΛ Αγ. Αθανασίου (51 ώρες), Σίνδου (53 ώρες), 8ο ΕΠΑΛ (43 ώρες), 14ο Εσπερινό ΕΠΑΛ (78 ώρες) και ο κατάλογος των σχολείων με τις χαμένες ώρες είναι πολύ μακρύς.

«Καμία αναμονή» δηλώνει η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών, μόνιμους μαζικούς διορισμούς, όχι στους εκπαιδευτικούς - λάστιχο, μείωση μαθητών ανά τμήμα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ