Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα δικάζονται ξανά οι απεργοί χαλυβουργοί

Με αστήρικτες κατηγορίες, η εργοδοσία πάει να τρομοκρατήσει συνολικά τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι

Οι γυναίκες των χαλυβουργών βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Μια από αυτές, σέρνεται σήμερα σε δίκη
Οι γυναίκες των χαλυβουργών βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Μια από αυτές, σέρνεται σήμερα σε δίκη
Σήμερα συνεχίζεται η δίκη των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», τους οποίους διώκει η εργοδοσία για το μεγαλειώδη αγώνα τους. Πέρα από την τιμωρία και την τρομοκράτηση των ίδιων, οι δίκες με το στημένο κατηγορητήριο έχουν στόχο να σπείρουν απειλές για ποινικοποίηση της πάλης σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στα μέτρα που τον τσακίζουν. Με τον ίδιο σκοπό έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται οι 6 απεργοί που συμμετείχαν στη βάρδια της περιφρούρησης τα χαράματα της 20ής Ιούλη 2012, την ώρα δηλαδή που τα ΜΑΤ με κυβερνητική εντολή πραγματοποίησαν επέμβαση για να σπάσει η εννιάμηνη απεργία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για «παράνομη βία» και «άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης».

Στο κατηγορητήριο, οι απεργοί εμφανίζονται να εμπόδισαν τους απεργοσπάστες να μπουν στο εργοστάσιο στις 4.30 με 5.30 τα χαράματα (!), χωρίς όμως να αναφέρεται κανένα όνομα απεργοσπάστη που ήθελε να μπει και χωρίς εκείνη την ώρα το εργοστάσιο να είναι σε λειτουργία! Μαζί τους δικάζονται άλλοι 18 χαλυβουργοί και μια γυναίκα απεργού, μετά από μηνύσεις που έγιναν εναντίον τους κατά τη διάρκεια του απεργιακού αγώνα. Κατηγορούνται για «παράνομη βία», «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «απειλή και εξύβριση» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης». Τη «φάμπρικα» των διώξεων καταγγέλλει και η ΟΓΕ.

Στην Ξάνθη

Στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης δικάζεται σήμερα, με την κατηγορία της «παράνομης βίας», ο Γιώργος Πυργελής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, επειδή συμμετείχε σε περιφρούρηση της απεργίας σε εργοστάσιο, το Δεκέμβρη του 2010. Η δίωξη κινήθηκε με μήνυση της εργοδοσίας. Συγκέντρωση αλληλεγγύης οργανώνει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο.

Την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων που επιχειρείται με τη δίωξη του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν με κοινό τους ψήφισμα πρωτοβάθμια σωματεία της Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ