Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για την επανέναρξη των οδικών έργων

Ωφελημένοι οι μεγαλοεργολάβοι και όχι οι εργαζόμενοι, σημειώνει

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι την ίδια ώρα που μπουκώνει με εκατομμύρια ευρώ τους κατασκευαστικούς ομίλους, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις

Eurokinissi

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι την ίδια ώρα που μπουκώνει με εκατομμύρια ευρώ τους κατασκευαστικούς ομίλους, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις
Ανακοίνωση με αφορμή την επανέναρξη των έργων στον οδικό άξονα Κόρινθος - Πάτρα και Πάτρα - Πύργος - Τσάκωνα, που ανακοίνωσε εκ νέου η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Με τυμπανοκρουσίες και θριαμβολογίες, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι "η Ελλάδα μπαίνει σε μια φάση ανασύνταξης και θετικής πορείας". Ποιοι στην πραγματικότητα θα ωφεληθούν από την είσοδο στη "φάση της ανασύνταξης και της θετικής πορείας", όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, διαμέσου του υπουργού Υποδομών; Ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, οι μεγαλοεργολάβοι που έχουν αναλάβει την εκτέλεση των έργων και χρόνια τώρα έχουν σταματήσει τις εργασίες, εκβιάζοντας για νέα πιο παχυλά συμβόλαια.

Η κυβέρνηση, υπαναχωρώντας από τα συμβατικά δικαιώματα υπέρ του δημοσίου, ικανοποίησε τις απαιτήσεις τραπεζιτών και κατασκευαστικών εταιρειών, πριμοδοτώντας τους με εκατομμύρια ευρώ. Αφησε ανενόχλητες τις κατασκευαστικές εταιρείες να εκβιάζουν και ταυτόχρονα να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ από τα διόδια, για ένα δρόμο καρμανιόλα.

Την ίδια ώρα που μπουκώνει με εκατομμύρια ευρώ τις τσέπες των κατασκευαστικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ισοπεδώνει εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα, εξασφαλίζοντάς τους φτηνό εργατικό δυναμικό με 25 και 30 ευρώ μεροκάματο, στο όνομα να επιτευχθεί ανάπτυξη, να βρεθεί το φως στο τούνελ της καπιταλιστικής κρίσης. Ανάπτυξη, δηλαδή, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα και να πάρουν απόφαση αγώνα με επίκεντρο τα συμφέροντα των οικογενειών μας. Το μέλλον μας δεν είναι η σαπίλα και τα αδιέξοδα της εξουσίας των μεγαλοεργολάβων, δεν είναι η προσμονή των λύσεων που προτείνουν οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές δια μέσου του πολιτικού τους προσωπικού. Η ανάπτυξη που προσδοκούν και ετοιμάζουν κυβέρνηση και κεφάλαιο θα γεννήσει νέα δεινά και κρίσεις.

Γίνεται φανερό ότι είναι ρεαλιστική και επίκαιρη η πρόταση μας για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου κατασκευαστικού φορέα, που θα έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της κατασκευής έργων και υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση για αυτό είναι η οργάνωση της κοινωνίας σε άλλη βάση, με έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρό του θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τις απαιτήσεις του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ