Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΤΩ ΣΑΞΟΝΙΑ.-- Το ενδεχόμενο να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμη διατροφικό σκάνδαλο στην ΕΕ διερευνούν εισαγγελείς στη βόρεια Γερμανία, σύμφωνα με δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων. Συγκεκριμένα, ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Κάτω Σαξονία, ελέγχεται ότι εξέδιδε ψευδείς επιγραφές και έγγραφα. Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε σε μια σειρά επεξεργασμένων προϊόντων και έτοιμων γευμάτων, που εμφανίζονταν να είναι βοδινό, θέμα που παραπέμπει στη χρήση φτηνής προέλευσης προϊόντος προκειμένου να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν από χτες τα σπίτια τους στην περιοχή των κεντρικών Φιλιππίνων ενόψει της έλευσης του τυφώνα «Χαϊγιάν», για τον οποίο έχει σημάνει συναγερμός. Ο τυφώνας αναμένεται να περάσει από τις περιοχές που εκκενώθηκαν σήμερα με ταχύτητα 225χλμ/ ώρα και χαρακτηρίζεται ως ο εντονότερος για όλο το χρόνο.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τον Μουλά Φαζουλάχ, ο οποίος διέταξε την επίθεση εναντίον της έφηβης μαθήτριας Μαλάλα Γιουσουφζάι, εξέλεξαν τελικά ως επικεφαλής τους οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, μετά και το θάνατο του Χακιμουλάχ Μεχσούντ, την περασμένη βδομάδα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε αντίποινα αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, που είχε αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, η επίθεση αποδίδεται σε έναν άνδρα ο οποίος οργίστηκε από την έφοδο της κινεζικής αστυνομίας σε τζαμί και την καταστροφή του, σε χωριό της επαρχίας Σινζιάνγκ.

ΛΑΣΙΝΓΚ (ΜΙΣΙΓΚΑΝ - ΗΠΑ).-- Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν χτες τα ξημερώματα σε ένοπλο περιστατικό βίας στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Καταζητούνται ως βασικοί ύποπτοι δύο άτομα που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εγκατέλειψαν το σημείο μετά τους πυροβολισμούς με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.

ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ.-- Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν χτες τον Χοσέ Λουίς Σάντσες στην Τάμπα της Φλώριδας, τρίτο ανώτερο αξιωματούχο του Πολεμικού Ναυτικού σε σχέση με εκτενές δίκτυο δωροδοκίας, μαστροπείας και πολυτελών ταξιδιών στην Ασία από πολυεθνική ναυπηγική εταιρεία με έδρα τη Μαλαισία.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Ο ανώτατος διοικητής της ένοπλης αντικυβερνητικής οργάνωσης Μ23 που δρα στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό και περίπου 1.700 μέλη της παραδόθηκαν στις αρχές της Ουγκάντας, η οποία θεωρείται μία από τις γειτονικές χώρες που την υποστήριξε.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Πέντε άτομα, ηλικίας από 23 έως 29 ετών, όλοι συγγενείς μεταξύ τους έχασαν τη ζωή τους, από ασφυξία σε εγκαταλελειμμένο ορυχείο στο χωριό Μπεραγκόζντ στο Πόγραδετς, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αλβανίας, όπου μπήκαν για να συλλέξουν απορρίμματα σιδήρου.

ΠΑΡΙΣΙ.-- «Αναμενόμενη» χαρακτήρισε χτες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς την ανάληψη ευθύνης της δολοφονίας δύο Γάλλων δημοσιογράφων το περασμένο Σάββατο στο βόρειο Μάλι από την οργάνωση «Αλ Κάιντα» στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI) που υποστήριξε ότι ήταν «μόλις ένα μικρό μέρος του τιμήματος που θα πληρώσει ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο λαός του για την στρατιωτική επέμβαση το Γενάρη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2023-08-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2015-08-11 00:00:00.0)
Χιλιάδες οι νεκροί, υπό την απειλή επιδημιών οι επιζώντες(2013-11-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-10-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-07-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ