Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Προωθεί την ενίσχυση του στρατού με νέες τεχνολογίες

ΠΕΚΙΝΟ.--

Την ανάγκη της προώθησης της καινοτομίας της τεχνολογίας στο στρατό και την ανάπτυξη υψηλών δεξιοτήτων στις τάξεις του στρατεύματος, τόνισε ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζίνπινγκ, κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυντικής Τεχνολογίας (ΕΠΑΤ) της Κίνας, στην επαρχία Χιουνάν, υπογραμμίζοντας και με αυτόν τον τρόπο τον αναβαθμισμένο ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα. O Σι Τζίνπινγκ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη για καλύτερη πολιτική κατάρτιση των στρατιωτικών και τόνισε το «μέγιστο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ιδεολογική και πολιτική δουλειά στο στράτευμα, για την επίτευξη των στόχων του, με βάση τις αρχές του ΚΚ Κίνας». Βέβαια, η ραγδαία επέκταση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής έχει ακριβώς οδηγό την κομματική και κρατική ηγεσία.

Σε ό,τι αφορά το ΕΠΑΤ, ιδρύθηκε το 1953 και θεωρείται ότι έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο όσον αφορά την κατάρτιση επιστημόνων της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και στην ανάπτυξη όπλων και εξοπλισμού, προηγμένης τεχνολογίας για τη χώρα. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ανακοίνωσε τον Ιούνη ότι κατασκεύασε τον ταχύτερο σούπερ - υπολογιστή, στον κόσμο το Tianhe-2, ο οποίος ξεπερνά τον αμερικανικό Titan (οι ΗΠΑ, ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν τους περισσότερους σούπερ υπολογιστές που βέβαια αξιοποιούνται ποικιλόμορφα στην κατασκοπεία και τις στρατιωτικές βιομηχανίες). Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε ότι η τεχνολογία είναι στενά συνδεδεμένη με την ικανότητα του στρατεύματος στο πεδίο της μάχης.

Την ίδια στιγμή, ο Σι Τζίνπινγκ είχε χτες συναντήσεις στο Πεκίνο με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ Παρίγια και τον Αντιπρόεδρο της Βραζιλίας Μάικλ Τεμέρ. Στη συνάντηση του Κινέζου Προέδρου με τον Κουβανό ΥΠΕΞ έγινε αναφορά στις σχέσεις των δύο χωρών και την ανάγκη ενίσχυσής τους, με στενότερες εμπορικές σχέσεις. Στη συνάντηση του Σι Τζίνπινγκ και του Βραζιλιάνου αντιπροέδρου συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ