Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΜΑΛΤΕΖΟΣ»
Παρακαταθήκη η τετραήμερη απεργία

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τα χαράματα, χτες, οι εργάτες στη ΜΑΛΤΕΖΟΣ βρέθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα έξω από τις πύλες του εργοστασίου, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη συναδέλφου τους, που απολύθηκε την προηγούμενη Πέμπτη. Την Παρασκευή, ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις. Χτες, σε γενική συνέλευση, εκτίμησαν πως «έκλεισε» ένας πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων και ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε νέο χτύπημα της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία από την πρώτη στιγμή χρησιμοποίησε όλους τους μηχανισμούς για να σπάσει την ενότητα των εργαζομένων. Προχτές Τετάρτη, πήγε την απεργία στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι είναι «παράνομη και καταχρηστική». Μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα, ζητούσε από το δικαστήριο να πάρει ...εφάπαξ απόφαση πως κάθε άλλη απεργία που θα γίνει στο μέλλον με τα ίδια αιτήματα, θα κηρυχθεί επίσης παράνομη και καταχρηστική. Το δικαστήριο έκρινε χτες την απεργία παράνομη και απέρριψε την παραπάνω απαίτηση της εργοδοσίας.

Ο απολυμένος, μετανάστης από το Μπαγκλαντές, δούλευε στη ΜΑΛΤΕΖΟΣ επί 11 χρόνια και απολύθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν απέδιδε στη δουλειά του! Από το 2012, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε μειώσεις μισθών ύψους 21,5% στους εργαζόμενους στα γραφεία, ενώ στους αποθηκάριους έκανε μείωση 10% το 2012 και ζητάει επιπρόσθετη μείωση 10%. Τέλος, στην παραγωγή ζητάει 10% μειώσεις μισθών σε πρώτη φάση, αλλιώς θα προχωρήσει σε απολύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, έγινε η απόλυση του μετανάστη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ