Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ερώτηση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Σπύρος Χαλβατζής προς τον υπουργό Υγείας. Στην Ερώτηση αναφέρεται:

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία του Λασιθίου, όπως και σ' όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας, είναι δραματική με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Η επίθεση στην Υγεία καθημερινά δυναμώνει στερώντας το λαό από κατακτήσεις που είχε κερδίσει με αγώνες. Η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ να ενισχυθεί η ανάπτυξη, η "υγιής επιχειρηματική δράση", που έχει σκοπό να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των μονοπωλίων και όχι να ικανοποιήσει τις ανθρώπινες ανάγκες.

Σε αυτά τα πλαίσια προωθείται και η συνεχής υποβάθμιση του Νοσοκομείου - ΚΥ Ιεράπετρας, με προφανή στόχο το κλείσιμό του. Ηδη συνεχώς αυξάνονται οι διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, με κίνδυνο για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση συλλόγων και σωματείων της Ιεράπετρας:

Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου παραμένει κλειστή 15 μέρες κάθε μήνα από τον Ιούνιο. Το ίδιο προβλέπεται να συμβεί στη χειρουργική, από τον Οκτώβριο.

Η λειτουργία των πλυντηρίων καθίσταται, πλέον, αδύνατη μετά τη συνταξιοδότηση μίας από τις δύο υπαλλήλους.

Επεμβάσεις στην ορθοπεδική κλινική δεν πραγματοποιούνται πλέον λόγω έλλειψης των απαραίτητων υλικών, ενώ επιχειρείται να μεταφερθεί εξοπλισμός (όπως χειρουργικά κρεβάτια) σε άλλα νοσοκομεία.

Μετατίθενται τέσσερις νοσηλευτές από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο Ηράκλειο, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται άμεσα να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

-- Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το νοσοκομείο από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί πλήρως η λειτουργία του και η προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών.

-- Να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία όλων των κλινικών και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου και να διασφαλιστεί ότι θα μπει τέρμα σε κάθε συζήτηση για υποβάθμιση ή κλείσιμό του.

-- Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων και πότε ακριβώς θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το υπουργείο.

-- Για να σταματήσει η μεταφορά του εξοπλισμού σε άλλα νοσοκομεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ