Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καρκινοπαθής δεν κάνει θεραπεία επειδή δεν του σφραγίζουν το βιβλιάριο!
  • Μια πρώτη παρέμβαση από συλλόγους, συνδικάτα, φορείς, έγινε χτες στο τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΕ
  • Νέα κινητοποίηση την επόμενη βδομάδα με στόχο να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του 47χρονου

Ενας 47χρονος αυτοαπασχολούμενος καρκινοπαθής από το Αιγάλεω δεν μπορεί να συνεχίσει τις χημειοθεραπείες, επειδή ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) δεν προχωρά στη θεώρηση του βιβλιαρίου του λόγω χρεών για ασφαλιστικές εισφορές! Ο 47χρονος πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία τις επόμενες μέρες. Ομως, εάν δε θεωρηθεί το βιβλιάριο που έχει λήξει, θα πρέπει να πληρώσει ποσό ύψους 800 ευρώ, αλλά τα χρήματα δεν υπάρχουν!

Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία συλλόγων ΕΒΕ, σωματείων και φορέων προχώρησε σε παρέμβαση στο παράρτημα του ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω με στόχο να σφραγιστεί το βιβλιάριο του 47χρονου και να δοθεί παράταση στην ιατροφαρμακευτική του κάλυψη για τους επόμενους τρεις μήνες ώστε να ολοκληρώσει τη θεραπεία του. Στο πλευρό της οικογένειας του αυτοαπασχολούμενου βρέθηκαν: η Ενωση ΕΒΕ Αιγάλεω και η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ο Σύλλογος της ΟΓΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων, το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην περιοχή. Κάνοντας έτσι πράξη το «κανένας μόνος του στην κρίση, απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες, στις κατασχέσεις».

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος να δώσει λύση, παρέπεμψε στη διοίκηση του ΟΑΕΕ και πρότεινε να σταλεί σχετικό αίτημα. Οπως όμως επισημαίνει η Ενωση ΕΒΕ, στο παρελθόν η διοίκηση του ΟΑΕΕ κατ' επανάληψη δεν έδωσε καμία απάντηση σε μια σειρά αιτήματα σχετικά με την ανανέωση βιβλιαρίων. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής, καθώς η επόμενη χημειοθεραπεία πρέπει να πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτώβρη. Είναι ωστόσο ενδεικτικό ότι όταν ο εκπρόσωπος της Ενωσης ΕΒΕ υπογράμμισε τον επείγοντα χαρακτήρα του αιτήματος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, η τελευταία χαρακτήρισε την επισήμανση «εκβιασμό» και δεν έδωσε καμία δέσμευση για το διάστημα μέσα στο οποίο θα εξετάσει και θα απαντήσει στο αίτημα. Σύλλογοι, συνδικάτα και φορείς ζητούν να δοθεί απάντηση από τη διοίκηση του Οργανισμού τη Δευτέρα ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα να κινητοποιηθούν και να πάρουν νέες πρωτοβουλίες.

Ο 47χρονος πλήρωνε για 30 ολόκληρα χρόνια το ταμείο του, όπως τονίζει η σύζυγός του, και σήμερα που έχει ανάγκη τις παροχές του, κινδυνεύει η ζωή του. Επιπλέον, η «λύση» του διακανονισμού των χρεών που προτείνει ο ΟΑΕΕ είναι πρακτικά ανεφάρμοστη αφού προϋποθέτει την καταβολή περίπου 1.000 ευρώ, ποσό που ο αυτοαπασχολούμενος και η οικογένειά του δε διαθέτουν. Εξάλλου, λόγω της ασθένειας και της θεραπείας που ακολουθεί ο 47χρονος δεν μπορεί προς το παρόν να εργαστεί και επομένως να εξασφαλίσει την πληρωμή των δόσεων. Την ίδια στιγμή, απομένουν δυο χημειοθεραπείες που πρέπει να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, το κόστος των οποίων δεν μπορεί να καταβάλει η οικογένεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβέρνηση - ΟΑΕΕ να δώσουν τώρα λύση(2013-10-02 00:00:00.0)
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ αυτοαπασχολούμενου καρκινοπαθούς(2013-09-28 00:00:00.0)
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ αυτοαπασχολούμενου καρκινοπαθούς(2013-09-28 00:00:00.0)
Κίνδυνος θάνατος από την πολιτική κυβέρνησης - ΟΑΕΕ(2012-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ