Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Παρεμβάσεις για το θέμα των παιδικών σταθμών

Με απανωτές δυναμικές παρεμβάσεις στο ΔΣ του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών Κερατσινίου και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου δίνουν εδώ και δύο μέρες, προχτές και χτες, μάχη για να μην περάσει η απόφαση της δημοτική αρχής (στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) του δημάρχου Λ. Τζανή, να αναθέσει τη λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της περιοχής σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) για να τους λειτουργήσουν.

Συνολικά για το πρόβλημα των παιδικών σταθμών, έκανε παρέμβαση η Λαϊκή Επιτροπή και με ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως η δημοτική αρχή πέρυσι συγχώνευσε δύο παιδικούς σταθμούς και άφησε «εκτός» πάνω από 300 παιδιά. Για φέτος, χώρια ότι οι παιδικοί σταθμοί θα έπρεπε να λειτουργούν από τις 2 Σεπτέμβρη και είναι ακόμα κλειστοί, κατατέθηκαν 940 αιτήσεις. Ωστόσο, το πολύ 400 παιδιά θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν λόγω της έλλειψης προσωπικού και κτιριακών εγκαταστάσεων.

Προχτές Τρίτη, 3 Σεπτέμβρη, το ΔΣ των Παιδικών Σταθμών Κερατσινίου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με θέμα όπως αναφέρεται: «Ελλείψει προσωπικού - σύναψη προγραμματικής σύμβασης με κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, έγκριση όρων αυτής και διάθεσης πίστωσης». Η δυναμική παρέμβαση γονιών, εργαζομένων του δήμου και της Λαϊκής Επιτροπής απέτρεψε την προχτεσινή συνεδρίαση, όπως και αυτή που είχε προγραμματιστεί για χτες στις 12 το μεσημέρι. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έβαλαν το θέμα στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τελικά διακόπηκε τα ξημερώματα χωρίς απόφαση.

Στην ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Επιτροπή καλεί το λαό του Κερατσινίου με την πάλη του να μην επιτρέψει «καμία ιδιωτικοποίηση» των υπηρεσιών του δήμου. Να διεκδικήσουν να δοθεί τώρα γενναία χρηματοδότηση για αποκλειστικά κρατικούς - δημόσιους - δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα υποδομή, ποιότητα, φαγητό, με μόνιμο εξειδικευμένο, επαρκές προσωπικό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org