Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Κινητοποιήσεις για τα λαϊκά προβλήματα

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στον δήμαρχο Βόλου, Π. Σκοτινιώτη, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, των Λαϊκών Eπιτροπών Καραγάτς, Χιλιαδούς και Νέας Δημητριάδας, του Σωματείου Καθαριστριών, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών (ΟΓΕ) και φοιτητών του ΜΑΣ.

Οι συνδικαλιστές έθεσαν, κατ' αρχάς, τις μεγάλες ελλείψεις και ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων στα θέματα της καθαριότητας των σχολείων, αλλά και των προβλημάτων που έχουν τα κτίρια και οι άλλες υποδομές, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ κατήγγειλαν την απόφαση για τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών και απαίτησαν να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα σχολεία. Ως άμεσα προβλήματα ενδεικτικά ανέφεραν αυτά του ελαιοχρωματισμού και της λειτουργίας των τουαλετών που υπάρχουν σε πολλά σχολεία (3ο, 5ο, 9ο, 10ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, Δημοτικό Σχολείο Ριζομύλου, Δημοτικό Σχολείο Λεχωνίων, 2oΓυμνάσιο Βόλου, προκατασκευασμένες αίθουσες του σχολείου Αλυκών 3ο ΕΠΑΛ κ.ά.) Επίσης, σε όλα σχεδόν τα σχολεία υπάρχουν προβλήματα με την καθαριότητα, αφού μέχρι και 10 μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων δεν υπάρχουν καθαρίστριες, συνέπεια της ετήσιας ομηρίας τους που συνεχίζεται και για φέτος.

ΕΥΚΑΡΠΙΑ: Αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν ζώσει το εργοτάξιο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία, βρέθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής το βράδυ της Δευτέρας. Με αυτοκινητοπομπή έφτασαν στο σημείο, αφού νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ευκαρπίας και πορεία στους δρόμους της περιοχής. Στη συγκέντρωση συμμετείχε με μαζικό και δυναμικό μπλοκ και η Λαϊκή Επιτροπή Ευκαρπίας. Οι κάτοικοι απαίτησαν να μη γίνει ο ΣΜΑ στη συγκεκριμένη θέση, αλλά μακριά από τον οικισμό, να μη γίνει καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο του «ΤΙΤΑΝ» και να επικαιροποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με ενιαίο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων. Απαίτησαν να φύγουν τα ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις που από τις 29 του Ιούλη βρίσκονται σε μόνιμη βάση στην περιοχή. Οι Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου Παύλου Μελά το επόμενο διάστημα θα πάρουν πρωτοβουλίες για να αποκτήσει ο αγώνας ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά και να γίνει υπόθεση όλου του λαού της ευρύτερης περιοχής.

ΠΟΛΙΧΝΗ: Δράσεις στο πάρκο του Δημαρχείου Πολίχνης οργανώνει αύριο Παρασκευή, 6 Σεπτέμβρη, η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης. Στις 6 μ.μ. θα γίνει χαριστικό παζάρι παιδικών ρούχων και παιχνιδιών. Στις 7 μ.μ. συζήτηση για τα προβλήματα των παιδικών σταθμών. Στις 8.30 μ.μ. λαϊκό γλέντι. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων και σχολικών ειδών για οικογένειες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη. Στο χώρο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιχνίδια και σχολικά είδη για ανέργους και μονογονεϊκές οικογένειες.

ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ: Στο γλέντι που διοργανώνει την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στις 8 το βράδυ στις Τζιτζιφιές, στον πεζόδρομο της οδού Θράκης, καλεί η Λαϊκή Επιτροπή της Καλλιθέας τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις οικογένειές τους. Η πρόσβαση στο χώρο γίνεται με τις γραμμές 10, 229 και 910 (στάση 1η Κατσώνη).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ