Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι λαοί να απορρίψουν τα προσχήματα

Σε σχόλιά του για το διάγγελμα του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε δύο ανακοινώσεις το Σαββατοκύριακο. Στην πρώτη επισημαίνει:

«Ενας ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ εξαγγέλλει στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση, αξιοποιώντας προβοκάτσιες και ψέματα, τα οποία έχουν καταπέσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί έχουν πείρα για να απορρίψουν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών για τη Συρία, τα οποία αναπαράγει η ελληνική κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της στον πόλεμο και τα οποία έχουν υιοθετήσει και άλλα κόμματα στο παρελθόν, που σήμερα εναντιώνονται φραστικά στην επίθεση.

Η αιτία της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία είναι άλλη. Βρίσκεται στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, στον αδυσώπητο ανταγωνισμό μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών και επιχειρηματικών ομίλων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς. Η συμμετοχή της Ελλάδας και σε αυτόν τον πόλεμο, όπως και στους προηγούμενους, γίνεται προκειμένου το ελληνικό κεφάλαιο να διεκδικήσει μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας. Αυτό εννοεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, όταν κάνουν λόγο για «αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας». Για τον ελληνικό λαό θα υπάρχουν μόνο νέες περιπέτειες. Γι' αυτό και πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτήν».

Στο δεύτερο σχόλιο την Κυριακή, σημείωνε:

«Η εξαγγελία της στρατιωτικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία πρέπει να βρει αντιμέτωπο τον ελληνικό λαό, ο οποίος χρειάζεται να καταδικάσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά σε αυτήν, αλλά και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν υιοθετήσει τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών σε σχέση με τη συριακή κυβέρνηση, ενώ σπέρνουν αυταπάτες επικαλούμενες τη διεθνή νομιμότητα και τον ΟΗΕ, τα οποία αποτελούν το φύλλο συκής για τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ μπροστά στον πόλεμο στη Συρία (2013-09-06 00:00:00.0)
Συγκέντρωση την Πέμπτη για τη Συρία (2013-08-28 00:00:00.0)
Ο λαός να απαιτήσει καμία εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια (2013-08-27 00:00:00.0)
Να απορρίψει ο ελληνικός λαός την τακτική των ιμπεριαλιστών! (2013-08-25 00:00:00.0)
Αναβαθμίζουν την παρουσία τους στη Σούδα; (2013-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org