Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να γίνει τώρα το ξενοδοχείο «La Mirage» δωρεάν φοιτητική εστία

Κινητοποίηση την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας και στο Δήμο Αθήνας

Από περσινή αντίστοιχη κινητοποίηση για τη στέγαση
Από περσινή αντίστοιχη κινητοποίηση για τη στέγαση
Να γίνει τώρα το ξενοδοχείο «La Mirage» δωρεάν φοιτητική εστία απαιτεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και για το σκοπό αυτό, η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 6/9, στις 12 το μεσημέρι στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας στα Προπύλαια και αμέσως μετά στο Δημαρχείο Αθήνας.

Η σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του ΜΑΣ έχει ως εξής:

«Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνεται:

  • σε εσένα που έχεις κάνει αίτηση για εστία και ελπίζεις να πάρεις δωμάτιο. Δεν αρκεί να ελπίζεις! Ξέρεις ποια είναι η κατάσταση. Στο Πανεπιστήμιο Αθήνας μπαίνουν φέτος 5.200 πρωτοετείς και τα κενά δωμάτια στην εστία για όλους τους φοιτητές (όχι μόνο τους πρωτοετείς) είναι περίπου 150!!! Τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Γεωπονικό, το Πάντειο και το Χαροκόπειο με 7.935 πρωτοετείς δεν έχουν καν εστία!
  • σε εσένα που ίσως στάθηκες "τυχερός" και μπήκες σε κάποια εστία αλλά αντιμετωπίζεις τις άθλιες συνθήκες και βλέπεις ότι τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Ηδη το εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ) έβαλε λουκέτο. Η διοίκηση του Παντείου, θέλει να πετάξει στο δρόμο τους 50 φοιτητές που έμεναν δωρεάν στο ξενοδοχείο "Filoxenia"!
  • σε εσένα που πληρώνεις 300 και 400 ευρώ κάθε μήνα για νοίκια και λογαριασμούς τη στιγμή που η οικογένειά σου τσακίζεται από τα βάρβαρα μέτρα.
Δεν πάει άλλο αυτή η άθλια κατάσταση!

Τη στιγμή που φοιτητές παρατάνε τις σπουδές τους γιατί δεν τα βγάζουν πέρα, τη στιγμή που εστιακοί φοιτητές ξεσπιτώνονται, η τεράστια ακίνητη περιουσία των ιδρυμάτων αξιοποιείται για "νταραβέρια" με επιχειρήσεις. Τη στιγμή που οι υπάρχουσες εστίες δεν φτάνουν ούτε για ζήτω, υπάρχουν δεκάδες εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία και κτίρια που μπορούν άμεσα να γίνουν εστίες.

Εδώ και 2 χρόνια οι κυβερνήσεις υπόσχονται το ξενοδοχείο "La Mirage" στην Ομόνοια να γίνει φοιτητική εστία. Αντί για αυτό, μαζί με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, έκλεισαν την εστία της ΑΣΟΕΕ στη Δροσοπούλου, ξεσπιτώνουν εστιακούς φοιτητές της Παντείου, πετσόκοψαν το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, ετοιμάζονται να βάλουν νοίκια στις εστίες και να τις ξεπουλήσουν.

Φτάνει πια! Τώρα απαιτούμε το ξενοδοχείο "La Mirage" να γίνει δωρεάν φοιτητική εστία στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για σύγχρονη και άνετη διαμονή (μελέτες για την ασφάλεια του κτιρίου, διαμόρφωση χώρων, δωματίων).

Ολοι οι φοιτητές με μια φωνή: Η δωρεάν στέγαση είναι δικαίωμά μας!
  • Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, επιβολή ενοικίων στις ήδη υπάρχουσες εστίες.
  • Καμιά εστία να μην κλείσει, κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του.
  • Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
  • Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, ειδικά στις εστίες.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο.
  • Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org