Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον Ιρανό πρέσβη

Από τη συνάντηση με τον Ιρανό πρέσβη
Από τη συνάντηση με τον Ιρανό πρέσβη
Μετά από πρόσκληση του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χτες με τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Μπεχνάμ Μπεχρούζ στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο κ. Πρέσβης εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης του Ιράν για την κατάσταση στη Συρία και την τραγωδία που θα φέρει μια στρατιωτική επίθεση. Οι Σύροι, ανέφερε, είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι είναι εμφανές τι έγινε στη Συρία. Τα δεδομένα λένε ότι το καθεστώς Ασαντ δεν είχε κανέναν λόγο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. Ακόμα και ο ισχυρισμός των ΗΠΑ ότι δεν έχουν ανάγκη την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ δείχνει ότι έχουν πάρει αποφάσεις. Μόνο η διεθνής κοινή γνώμη είναι αυτή που μπορεί να παρεμποδίσει αυτήν την επίθεση.

Ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έθεσε στον κ. Πρέσβη του Ιράν τις θέσεις του ΚΚΕ, μίλησε για την κατηγορηματική αντίθεση του Κόμματος στη στρατιωτική επέμβαση και την απόρριψη των προσχημάτων, ενημέρωσε για τις κινητοποιήσεις που έχει οργανώσει και τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ΚΚΕ στοχεύει να εντείνει τις κινητοποιήσεις, ότι είναι σημαντικό να μη βρίσκει συμμάχους η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, είναι σημαντικός ο ρόλος των λαών για να πιέσουν τις κυβερνήσεις.

Ως προς αυτό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία του Συριακού ΚΚ, του ΚΚ Τουρκίας και του ΚΚΕ στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και ενημέρωσε ότι 70 ΚΚ μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει την ανακοίνωση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επίθεσης και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Τέλος, ανέφερε ότι η επίθεση στη Συρία θα οξύνει την κατάσταση στην περιοχή και αυτό αφορά τόσο το Ιράν όσο και άλλες χώρες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι σημαντικές επαφές της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ (2014-10-23 00:00:00.0)
Νέα συλλυπητήρια μηνύματα (2014-05-15 00:00:00.0)
Με τους πρέσβεις του Ιράν και της Κούβας (2013-08-31 00:00:00.0)
«Επί τάπητος» η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης (2013-08-31 00:00:00.0)
Συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (2013-08-28 00:00:00.0)
Συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν (2013-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org