Τρίτη 30 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΣΕ: Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα «ανεξαρτητοποιεί» από τον ΟΣΕ την πρώην «Γενική Διεύθυνση Συντήρησης Τροχαίου Υλικού», την τεχνική του βάση δηλαδή, η οποία θα αποτελέσει ανεξάρτητο εταιρικό σχήμα και θα οδεύσει παράλληλα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς ιδιωτικοποίηση. Ηδη από τον περασμένο Αύγουστο έχει εξαγγελθεί η ίδρυση ως αυτόνομου νομικού προσώπου, της εταιρείας συντήρησης και μίσθωσης τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού ΑΕ» (στις διεθνείς τις συναλλαγές εμφανίζεται ως «ROSCO»), ενέργεια που εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του εθνικού σιδηροδρόμου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ σε καταυλισμούς Ρομά σε Αργος και Κόρινθο, πραγματοποίησαν χτες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Ο άγνωστος αριθμός ενστόλων περικύκλωσε τους καταυλισμούς και προχώρησε σε σωρεία ελέγχων σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους με πρόσχημα «την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών».

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» ανέλαβε χτες, με κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα, την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 4 Ιουλίου στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου, επί της οδού Ακαδημίας 41.

ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: Από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που ξεκινά στις 17 Σεπτέμβρη, καθιερώνεται ο θεσμός της τηλεσυνεδρίασης, τηλεκατάθεσης και εικονοτηλεδιάσκεψης στα ελληνικά δικαστήρια. Σχετικό προεδρικό διάταγμα κατέθεσε στο Συμβούλιο Επικρατείας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ