Τρίτη 30 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μαθητικό στέκι

Στις 19 - 20 - 21 Σεπτέμβρη κορυφώνεται το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τις κεντρικές του εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στο Πάρκο «Α. Τρίτσης», στο Ιλιον. Και φέτος οι μαθητές θα έχουν το δικό τους στέκι μέσα στο Φεστιβάλ, ένα χώρο συζήτησης και δημιουργίας. Οι πολύμορφες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο μαθητικό στέκι είναι η συνέχεια δεκάδων πετυχημένων μαθητικών φεστιβάλ που έγιναν την άνοιξη σε πολλές γειτονιές της Αττικής και σε άλλες πόλεις.

Την Πέμπτη τραγουδάμε και συζητάμε για όλα όσα χρειάζονται τον κόσμο για ν' αλλάξουμε. Για το σχολείο, την κοινωνία και τη ζωή που έχουμε ανάγκη αλλά και για τον όμορφο και ανηφορικό δρόμο για να τα διεκδικήσουμε.

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον»: Την Παρασκευή δίνουμε «μια απάντηση» στο φασισμό με ένα μουσικό αντιφασιστικό αφιέρωμα από μαθητικά συγκροτήματα και γνωστά νεανικά συγκροτήματα. Συζητάμε μέσω Skype με Ελληνες μαθητές μετανάστες στη Γερμανία για τη μετανάστευση και το ρατσισμό, ανταλλάσσουμε πείρα για τη δράση και την αντιμετώπιση φασιστικών οργανώσεων και ομάδων.

Κάθε μέρα στη σκηνή θα ανεβαίνουν μαθητικά συγκροτήματα από πολλές περιοχές της Αθήνας. Μαθητές από την Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, το Ιλιον, την Γκράβα, τον Βύρωνα, την Καισαριανή, το Παγκράτι, τη Ν. Σμύρνη, το Ν. Ηράκλειο θα παίξουν τους δικούς τους ροκ, έντεχνους, ραπ και λαϊκούς ήχους με ελληνικό και ξένο στίχο.

Την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, που θα είναι «Μέρα λαϊκής αλληλεγγύης» για το 39ο Φεστιβάλ, στο μαθητικό στέκι θα γίνονται εγγραφές σε ενισχυτικά μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης και θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη για τα παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου, ομάδες μαθητών θα παρουσιάζουν τις δικές τους συλλογικές εργασίες με θέματα όπως τα 45 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ, τη μετανάστευση, την αλληλεγγύη, το ίντερνετ. Θα λειτουργεί χώρος graffiti και εργαστήρι stencil για τους μαθητές, θα υπάρχει χώρος με πινγκ πονγκ, επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια και θα πραγματοποιούνται προβολές βίντεο και άλλες δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org