Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«FRIENDSHIPGAZ»
Σήμερα η απόφαση για τη φωτιά στο αμπάρι - φέρετρο

Σήμερα Σάββατο αναμένεται η απόφαση του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά για το πολύνεκρο έγκλημα που έγινε στις 24 Ιούλη του 2008 στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όταν από παντελή έλλειψη ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, 7 μεταλλεργάτες και ένας ναυτεργάτης, βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο νο 3 αμπάρι του πλοίου μεταφοράς αερίων «FRIENDSHIPGAZ».

Χτες, στη διάρκεια της αγόρευσης του δικηγόρου των θυμάτων και του μεταλλεργάτη Β. Καββαδία, ο οποίος βρισκόταν στο αμπάρι - φέρετρο και γλίτωσε την τελευταία στιγμή το θάνατο, τα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια ήταν συνταρακτικά. Ενώ αναδείχτηκε και το αίσχος να τσουβαλιάζονται θύτες και θύματα όπως ο Β. Καββαδίας και να επιρρίπτονται από τον εισαγγελέα κατηγορίες σε βάρος του μεταλλεργάτη για «ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια», όταν για την εταιρεία και τον εφοπλιστή Πετρίδη δεν υπήρξε ουδέποτε κατηγορία, ενώ κατηγορίες μόνο σε βαθμό πλημμελήματος είναι αυτές που αποδόθηκαν στους εργολάβους.

Κατηγορείται ο μεταλλεργάτης ότι αυτός με το εργαλείο φλογοκοπής που χρησιμοποιούσε έβαλε τη φωτιά, ενώ αποδείχτηκε ότι το εργαλείο του βρέθηκε κλειστό, είχε ολοκληρώσει τις εργασίες πριν ξεσπάσει η φωτιά. Κατηγορείται ο μεταλλεργάτης για ανθρωποκτονία, όταν στο χώρο εργασιών δεν υπήρχε έστω πυροσβεστήρας και το κυριότερο δεν υπήρχε έξοδος διαφυγής, με αποτέλεσμα οι 8 να παγιδευτούν σαν τα ποντίκια!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ