Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στη διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας

Με νέα κινητοποίηση απαιτώντας την άμεση χρηματοδότηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, την εξόφληση των δεδουλευμένων και τη λειτουργία της εταιρείας χωρίς καμιά απόλυση και με διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, συνέχισαν και χτες τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ.

Με πορεία κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και είχαν συνάντηση με στέλεχος της κυβέρνησης, που επιχείρησε για μια ακόμη φορά να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις». Λέγοντας ότι δε θα κλείσουν τα ΕΑΣ, επιχείρησε να σπείρει τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους, ωστόσο, παραδέχθηκε το προφανές πρόβλημα της χρηματοδότησης, ενώ είπε πως η κυβέρνηση επιδιώκει να βρει λύσεις στο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η αναδιάρθρωση της εταιρείας, που σημαίνει απολύσεις, βρίσκεται προ των πυλών.

Αλλά και οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, ως πλειοψηφία των Σωματείων των ΕΑΣ, έχουν τεράστιες ευθύνες καθώς αποδεχόμενες τα σχέδια της αναδιάρθρωσης και της εξυγίανσης της εταιρείας, στην ουσία καλλιεργούν -και αυτές με τη σειρά τους- αυταπάτες ενισχύοντας, είτε το θέλουν είτε όχι, τα σχέδια της κυβέρνησης. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της αμυντικής βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ