Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Θέλουν να καταργήσουν τον ΟΑΕΕ και τη δημόσια ασφάλιση

Ανακοίνωση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και τις ανακοινώσεις του ΔΝΤ

«

Είναι ανάγκη τώρα, οι αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η πολιτική δεν έχει τέλος, δε φτιασιδώνεται, μόνο ανατρέπεται». Τα παραπάνω σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) σε ανακοίνωσή της για τις δηλώσεις του υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης περί «μη βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού συστήματος, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι νέα μείωση των συντάξεων και ουσιαστικά η κατάργηση του ΟΑΕΕ και του συστήματος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων.

Συγκεκριμένα, στο δελτίου Τύπου αναφέρεται: «Οι προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού της Κοινωνικής Ασφάλισης περί "μη βιωσιμότητας" του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του ΔΝΤ περί ανάγκης "παραπέρα μείωσης" των μισθών επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά τους στόχους της εφαρμοζόμενης φιλομονοπωλιακής ευρωενωσιακής πολιτικής. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Αποτελούν αισχρό ψέμα οι διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι δε θα πάρουν νέα μέτρα.

Να μειώσουν τις συντάξεις σχεδιάζουν. Να καταργήσουν τον ΟΑΕΕ και τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και ΣΥΝΤΑΞΗ επιδιώκουν. Να απαλλάξουν τον κρατικό προϋπολογισμό από τα βάρη της ασφάλισης και να δώσουν ζεστό χρήμα στα μονοπώλια, στην προσπάθεια ανάκαμψης που κάνουν. "Απορούν" τάχατες από τις μειώσεις των εσόδων των ασφαλιστικών Ταμείων.

Πώς μπορεί να αυξάνονται τα έσοδα του ΟΑΕΕ, όταν οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν μεροκάματο και τα μικρομάγαζα κλείνουν κατά δεκάδες χιλιάδες; Πώς να σταθούν τα μικρομάγαζα με μηνιάτικα των 400 και 500 ευρώ για τους εργαζόμενους και κοντά 2 εκατομμύρια άνεργους; Ποια πολιτική έφερε τα πράγματα ως εδώ; Γιατί συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα κάνοντας τους ανήξερους για τη ληστεία των αποθεματικών του ΟΑΕΕ και των άλλων Ταμείων; Θα επιστρέψουν τα κλεμμένα στους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους; Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι έχουμε πληρώσει με το παραπάνω και με τον ιδρώτα μας την ασφάλισή μας. Σταθερά και αταλάντευτα παλεύουμε και διεκδικούμε την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης.

Είναι ανάγκη τώρα, οι αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η πολιτική δεν έχει τέλος. Δε φτιασιδώνεται όσα λόγια και να πουν. Ανατρέπεται!

Με τη δράση της λαϊκής συμμαχίας όλων όσοι θίγονται απ' αυτήν. Παραμερίζοντας συμβιβασμένους και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, κάνοντας δική τους υπόθεση την πάλη για το «μεροκάματο», την ασφάλιση, τη σύνταξη, την υγεία, την παιδεία. Ανοίγοντας το δρόμο για τη δική τους εξουσία και έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Εξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κατέχοντας τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τα προβλήματα των συνταξιούχων γυναικών(2018-05-15 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση(2015-11-20 00:00:00.0)
Ενα προμελετημένο έγκλημα(2013-06-02 00:00:00.0)
Στον αέρα εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι(2013-05-18 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην αυτόματη αλλαγή ασφαλιστικής κλάσης(2013-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ