Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αστυνομοκρατία στην Αθήνα

Την «αύρα» της καταστολής, της αστυνομοκρατίας, αλλά και της ταλαιπωρίας χιλιάδων Αθηναίων, έφερε χτες η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε στην πρωτεύουσα.

Κατά μήκος της διαδρομής από όπου πέρασε και στην περιοχή του ξενοδοχείου όπου κατέλυσε, είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σε πολλά σημεία της Αθήνας ήταν έντονη η αστυνομική παρουσία, με «κλούβες» των ΜΑΤ, αλλά και με περιπολικά, συμβατικά οχήματα, μοτοσυκλέτες και πεζούς αστυνομικούς.

Την ώρα δε που μετακινούνταν έκλειναν δρόμοι προκαλώντας μποτιλιαρίσματα, σημειώνονταν αλλαγές δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ και κλείσιμο σταθμών του «μετρό». Χιλιάδες πολίτες, ανάμεσά τους άρρωστοι και ηλικιωμένοι... ασκήθηκαν στον ποδαρόδρομο και πολλοί «αποκλείστηκαν» σε πεζοδρόμια, αφού απαγορεύονταν να πλησιάσουν ορισμένα σημεία απ' όπου διέρχονταν η πομπή του «υψηλού επισήμου».

Ο αποκλεισμός των δρόμων ξεκινούσε από τους στύλους Ολυμπίου Διός και ουσιαστικά είχε σχηματιστεί στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας ένα τετράγωνο με αποκλεισμένους, από «κλούβες» των ΜΑΤ, δρόμους. Αποκλείστηκαν δρόμοι όπως η Ερμού, η Φιλελλήνων, η Σταδίου από Βουκουρεστίου, η Μητροπόλεως, η Βασιλίσσης Σοφίας από «Χίλτον», η Βασιλέως Κωνσταντίνου από Αρδηττού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ