Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Παρέμβαση για το δικαίωμα στις διακοπές

Παρέμβαση για το δικαίωμα στις διακοπές πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ) συνεχίζοντας τις δραστηριότητές του στα πάρκα της πόλης και την επαφή του με νέες μητέρες και μικρά παιδιά. Προχτές, Τετάρτη, στο πάρκο Ανατολικής Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, τα μέλη του συλλόγου οργάνωσαν δραστηριότητες για τα παιδιά (ζωγραφική με θέμα τις διακοπές, αλλά και ομαδικό παιχνίδι), συζήτησαν με τις γυναίκες, έκαναν νέες γνωριμίες και εγγραφές στο σύλλογο.

Στη συζήτηση παρουσιάσθηκε η θέση του Συλλόγου Γυναικών πως οι διακοπές, ο τουρισμός, αποτελούν σύγχρονη ανθρώπινη ανάγκη, είναι ένα καθολικό λαϊκό δικαίωμα. Σημειώθηκε ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των εργαζομένων, των νέων και των οικογενειών τους στον τουρισμό, στις διακοπές, στην ανάπαυση, στην προαγωγή της υγείας τους, στην αναψυχή.

Αναδείχθηκε ο προβληματισμός, γιατί σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ο τουρισμός θεωρείτε «βαριά βιομηχανία», ολοένα και περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να πάνε ούτε μια μέρα διακοπές. Αναλύθηκαν οι αιτίες αυτής της κατάστασης, όπως το γεγονός ότι οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων έχουν φτάσει στα τάρταρα για να αβγαταίνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, η ανεργία σπάει κόκαλα και στον τομέα του τουρισμού κυριαρχούν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που μόνο στόχο έχουν την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Μέσα από τη συζήτηση πρόβαλε η ανάγκη να δημιουργηθεί, και να συμβάλουν και οι γυναίκες μαζικά σε αυτό, μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα βάζει φρένο στον κατήφορο, αλλά και πλώρη για τη λαϊκή εξουσία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στις 15 Ιούλη, στο πάρκο της Παλαγίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ