Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς

Παράσταση στο δημαρχείο του Βόλου πραγματοποίησε χτες το πρωί ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας με τη συμμετοχή γονέων που είχαν μαζί και τα παιδιά τους, ζητώντας να μην υποβαθμιστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Σε υπόμνημα που παρέδωσαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου στη γραμματεία του δημάρχου, σημειώνεται ότι το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς θα επιδεινωθεί με τις συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού. Η κατάσταση αυτή -επισημαίνεται- είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία βρίσκει την αποδοχή και τη στήριξη και της Τοπικής Διοίκησης που, με πρόσχημα την έλλειψη χρηματοδότησης, εμπορευματοποιεί ή κλείνει κοινωνικές δομές, επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ή τις λειτουργεί με τη μορφή των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας διεκδικεί ανυποχώρητα αποκλειστικά Κρατικούς - Δημόσιους - δωρεάν - σύγχρονους και ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού.

Κι απαιτεί:

  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός.
  • Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μη γίνει καμιά απόλυση, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να καταργηθούν τα τροφεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ