Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνθήκες γαλέρας στα τηλεφωνικά κέντρα

«Σύγχρονα κάτεργα» χαρακτηρίζει τα τηλεφωνικά κέντρα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) αφού η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι μισθοί πείνας, η δουλειά λίγων ημερών, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί αποτελούν τον κανόνα και όχι εξαίρεση. Να πώς περιγράφει το ΣΕΤΗΠ τις συνθήκες εργασίας σε αυτές τις επιχειρήσεις:

«Μας θέλουν σύγχρονους δούλους! Μας πιέζουν για το παραπάνω για να γεμίζει η τσέπη τους και όποτε δεν τους βγαίνουν τα "κουκιά", μας τρομοκρατούν με την απόλυση. Ολα αυτά τα βιώνουμε καθημερινά. Στη "Mediatel" αναγκάζουν τους συναδέλφους μας να δουλεύουν υπερωρίες απλήρωτοι, χωρίς πρόγραμμα, για 2,90 ευρώ την ώρα, με συμβάσεις το πολύ δυο εβδομάδων! Στην "Ωθηση" προσλαμβάνουν και απολύουν σε χρόνο "dt"! Μάλιστα, έχουν το θράσος να λένε σε όποιον φέρει γνωστό του στην εταιρεία και παραμείνει ότι θα ανταμειφθεί! Στη "Centronet" τρομοκρατούν και εκβιάζουν εργαζόμενους στο όνομα της παραγωγικότητας, εξαναγκάζοντάς τους να δουλεύουν 10ωρα απλήρωτοι! Μάλιστα, τους "τοιχοκολλούν" σε ένα κομμάτι χαρτί και τα ονόματα των συναδέλφων που απολύθηκαν για να ασκούν ακόμα μεγαλύτερη πίεση και τρομοκρατία».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν το φόβο. «Κανένας δεν είναι μόνος του! Μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς αντιστεκόμαστε στην τρομοκρατία και τις απειλές, στην απλήρωτη εργασία, στη ζωή - λάστιχο! Πρέπει να μας γίνει ξεκάθαρο ότι τα κέρδη, τον πλούτο της κάθε επιχείρησης, τον παράγουμε εμείς, σε εμάς πρέπει να ανήκει. Δεν έχουμε να πούμε ευχαριστώ σε κανέναν που μας μαυρίζει τη ζωή! Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Αντίθετα, οι εργοδότες αυτό που φοβούνται περισσότερο απ' όλα είναι η οργάνωση μέσα κι έξω απ' τη δουλειά, φοβούνται όταν καταλάβουμε ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά! Αυτό τους το φόβο να τον κάνουμε πράξη», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ