Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Βροχή οι περικοπές σε βάρος των συνταξιούχων

Τη σφοδρή επίθεση σε όλα τα επίπεδα της ζωής των συνταξιούχων από τη συγκυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας. Οι χιλιάδες συνταξιούχοι κάθε μέρα που περνάει βλέπουν τις πενιχρές τους συντάξεις να μειώνονται και άλλο, για να έχουν περίθαλψη βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη επειδή ο ΕΟΠΥΥ σταδιακά μετατρέπεται σε ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία, κλπ.

Μια νέα πραγματικότητα, όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, που διαμορφώνεται σε βάρος των συνταξιούχων είναι οι περικοπές στο ΕΚΑΣ, το οποίο μάλιστα από το 2014 θα δίνεται πλέον μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Με δεδομένο, τονίζει, ότι το ΕΚΑΣ (που έπρεπε να δοθεί σαν αύξηση και όχι σαν επίδομα) το παίρνουν συνταξιούχοι που έχουν χαμηλές συντάξεις και με δεδομένες τις περικοπές (μέχρι και 240 ευρώ η πρώτη κατηγορία του ΕΚΑΣ) πολλοί συνταξιούχοι θα βρεθούν σε τραγική κατάσταση.

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να πάρουν πίσω αυτή την απόφαση που θα κάνει ακόμα φτωχότερο και οικονομικά αδύναμο ένα μεγάλο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων με ό,τι συνεπάγεται για την υγεία τους, τη διαβίωσή τους και γενικά τη συντήρηση της τρίτης ηλικίας.

Η Ομοσπονδία μαζί με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις «καλούν τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων να πάρουν την υπόθεση πιο δυνατά στα χέρια τους για να ανατρέψουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές μέσα από το δρόμο του αγώνα πάνω στα κοινά προβλήματα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Να μην περάσουν οι περικοπές των συντάξεων, του ΕΚΑΣ, η απαξίωση του ΕΟΠΥΥ, η εμπορευματοποίηση της υγείας. Οι μεγάλοι αγώνες των συνταξιούχων θα έχουν και συνέχεια και συνέπεια. Ολα τα Σωματεία να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να δώσουν την απάντηση στη "Νέα Ελλάδα" που ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός και οι πολιτικές που εφαρμόζει δείχνουν πώς την εννοεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ