Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Κάλεσμα συσπείρωσης και επαγρύπνησης στους εργάτες του κλάδου

Κάλεσμα στους εργάτες του κλάδου να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα και μαζί με τα ταξικά σωματεία να δώσουν τη μάχη για την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων απευθύνει, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, καθώς οι εργάτες του κλάδου δέχονται την ανελέητη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - βιομηχάνων στα εργασιακά τους δικαιώματα, διαμορφώνοντας μια νέου τύπου αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη «γιγάντωση των μεγάλων ομίλων του κλάδου», ενώ επισημαίνει πως τα όποια μέτρα πάρθηκαν ή θα παρθούν «είναι στα πλαίσια της εξυπηρέτησης της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων». Σε αυτό το πλαίσιο, στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών οι εργαζόμενοι δέχονται «μια καλά συντονισμένη γενικευμένη επίθεση. Πάντα σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση - βιομήχανοι - δυνάμεις καταστολής και εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες χτυπούν τους τίμιους εργατικούς αγώνες και πασχίζουν να εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά μέτρα μοιράζοντας δίκαια μόνο φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία».

Η Ομοσπονδία αναφέρει τις εξελίξεις στον κλάδο το τελευταίο διάστημα:

«Στον ΟΛΥΜΠΟ είχαμε μείωση μισθών και τώρα απολύσεις. Στην ΑΓΝΟ διώξεις συνδικαλιστών, απολύσεις, διαθεσιμότητες, απληρωσιά, καταστολή, με ΜΑΤ, των αγώνων. Στη ΝΟΥΝΟΥ απόλυση συνδικαλιστή, φίμωση των εργαζομένων με τρομοκρατία και απειλές για εφαρμογή του "νόμος και τάξη". Στη ΦΑΓΕ παρά την άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων επιβλήθηκε εκ περιτροπής εργασία. Στην ΕΒΓΑ έχουμε εργαζομένους με 511 ευρώ. Στον ΚΑΝΑΚΗ απληρωσιά. Στη ΜΕΒΓΑΛ οι αγώνες των εργαζομένων ανάγκασαν την εταιρεία να καταβάλει τα δεδουλευμένα αλλά δεν απέτρεψαν το κλείσιμο του υποκαταστήματος διακίνησης Αθηνών και 150 εργαζόμενοι στην ανεργία, θυσία στην αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη της κερδοφορίας. Στην ΑΛΛΑΤΙΝΗ και στον ΚΑΤΣΕΛΗ εκατοντάδες εργαζόμενοι μετέωροι και σε απόγνωση έπειτα από την αίτηση πτώχευσης του μεγαλομετόχου».

Και καταλήγει: «Καλούμε όλους τους εργάτες του κλάδου, βάζοντας και ζήτημα ατομικής ευθύνης, σε οργανωμένη ταξική πάλη για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής επίθεσης καθώς το επόμενο διάστημα έρχονται νέα μέτρα που θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα. Καμία αυταπάτη, κανένας φόβος, ξέρουμε καλά πως η ικανοποίηση των δικών μας αναγκών είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από τα συμφέροντα και την κερδοφορία των βιομηχάνων. Ολοι λοιπόν συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία του κλάδου με το κλαδικό μας Συνδικάτο, στο πλευρό της Ομοσπονδίας, να δώσουμε τη μάχη για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, της μόνης ασπίδας προστασίας και εγγύησης των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ