Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΑΜΟΣ
Ασυδοσία και εκμετάλλευση στο «ΣΑΜΑΙΝΑ ΙΝ»

Τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στο ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΙΝΑ ΙΝ», στη Σάμο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία - Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα του νησιού.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η παράνομη καταπάτηση της Κλαδικής μας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι μειώσεις μισθών σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και κάτω από την κλαδική ΣΣΕ, που έχει ήδη μειωθεί. Η εφαρμογή 6ημέρου αντί του θεσμικά κατοχυρωμένου 5ημέρου. Η απλήρωτη προσαύξηση του 75% της Κυριακής Αργίας. Η πρόσληψη παλιών εργαζομένων για 15-20 μέρες και μετά να τους γίνεται παύση εργασίας για όσο χρονικό διάστημα κρίνει ο εργοδότης. Οι προσλήψεις πολλών Τσέχων ως εκπαιδευομένων, ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουν οργανικές θέσεις του ξενοδοχείου. Η υπερωριακή αδήλωτη και απλήρωτη εργασία... Είναι καταστάσεις που παράνομα επικρατούν στο ξενοδοχείο και δεν πρόκειται να αφήσουμε να συνεχιστούν άλλο».

Το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου αλλά και κάθε άλλου ξενοδοχείου να μη φοβηθούν, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία και να οργανωθούν στο σωματείο τους ώστε όλοι μαζί να δώσουν τη μάχη ενάντια στην επίθεση των ξενοδόχων. «Είμαστε αποφασισμένοι και κάνουμε καθαρό στους μεγαλοξενοδόχους ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους», υπογραμμίζει το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ