Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Εκοψε το ρεύμα σε 28 οικογένειες στην Αγριάνη του Εβρου

Χωρίς ρεύμα ζουν τις τελευταίες μέρες 28 οικογένειες Ρομά στο χωριό Αγριάνη του κεντρικού Εβρου, μετά την ανάλγητη απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και να τους γυρίσει στην εποχή της γκαζόλαμπας.

Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της Αγριάνης του Δήμου Σουφλίου, είναι φτωχοί Ρομά που ζουν από την καπνοκαλλιέργεια και από κανένα μεροκάματο όταν το βρουν. Πολλοί από αυτούς είναι απλήρωτοι από τους εμπόρους για την περσινή παραγωγή που τους παρέδωσαν. Αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα χαράτσια, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.

Τομεακή Οργάνωση Εβρου του ΚΚΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αγριάνη, διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Εβρου του ΚΚΕ, αύριο Παρασκευή στις 9 το βράδυ, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλα τα σπίτια και να μην υπάρξει καμία νέα διακοπή.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Το ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων και τους καλεί οργανωμένα και αποφασιστικά να διεκδικήσουν την επανασύνδεση του ρεύματος στα σπίτια τους και ρύθμιση αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους, που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές τους δυνατότητες.

Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου και δε νοείται να το στερείται κανείς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ