Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11588

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φορολογική επιδρομή στα λαϊκά στρώματα και δώρα στο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  16
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το μέλλον μας δεν είναι η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά

ΣΕΛ.  3

ΝΕΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ νέο χαράτσωμα στο λαό

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να κόψει το λαιμό της για να εξασφαλιστεί η πλήρης χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ και τη λειτουργία του με επιχειρηματική λογική κόστους - οφέλους ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας, που σε συνδυασμό με την κρατική υποχρηματοδότηση φέρνουν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στην Υγεία, επιπλέον χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών. Ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη για τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ. Οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση και απάλλαξαν τους μεγαλοεργοδότες από ασφαλιστικές εισφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ασκούν άσφαιρη κριτική σε κυβέρνηση - τρόικα. Κρύβουν ότι τα μέτρα αποτελούν απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών και είναι κατευθύνσεις της ΕΕ. Η Λαϊκή Συμμαχία και η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει το δρόμο προς όφελος του λαού.


ΣΕΛ.  7

22ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Την Παρασκευή ξεκινούν οι εκδηλώσεις

Με προορισμό τα Χανιά, χιλιάδες νέοι και νέες ξεκινούν σε λίγες μέρες από όλη τη χώρα για να συμμετάσχουν στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, ένα από τα πιο σημαντικά ορμητήρια των ιμπεριαλιστών που χρησιμοποιούν για να σφάζουν λαούς και να προωθούν τα συμφέροντά τους.


ΣΕΛ.  3

Σήμερα η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Νίκαια

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σήμερα Τετάρτη, στις 8 το βράδυ, στη Νίκαια, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα), με θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για την ανεργία και την προστασία των ανέργων».


Ταξική η πολιτική της ΔΕΗ

Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την ώρα που η διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ σε άνεργους, μισοάνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους κ.λπ. έχει γίνει καθημερινό καθεστώς, η ΔΕΗ προωθεί μείωση 15% στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τις βιομηχανίες και τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι από το 2012 έως και αρχές του 2013 έχουν γίνει απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια λαϊκής κατανάλωσης έτσι που το ηλεκτρικό ρεύμα να φαντάζει είδος πολυτελείας για το λαό, αν και αποτελεί βασικό είδος πρώτης ανάγκης. Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της λειτουργίας και της δράσης του καπιταλισμού, είτε η ιδιοκτησία, ή μέρος της ιδιοκτησίας μιας επιχείρησης ανήκει στο κράτος, είτε στους ιδιώτες. Στην προκειμένη περίπτωση, η ΔΕΗ (βεβαίως πάντα έτσι λειτουργούσε) αυξάνει τα τιμολόγια για τα λαϊκά νοικοκυριά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην καπιταλιστική ανάπτυξη με το να δίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους φτηνό ρεύμα. Ακριβό ρεύμα για το λαό, φτηνό για τους καπιταλιστές. Να γιατί ο τομέας ενέργειας πρέπει να κοινωνικοποιηθεί, να γίνει λαϊκή ιδιοκτησία στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας, που θα λειτουργεί με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, για να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών, παρέχοντας πάμφθηνη ενέργεια για το λαό.



ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

ΣΕΛ.  21
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
Ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

ΣΕΛ.  10
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «FINTEXPORT»
Απάντηση στα φασιστοειδή

ΣΕΛ.  14
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών

ΣΕΛ.  15
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Περικοπές και στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα

ΣΕΛ.  13
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις

ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Παρέμβαση χτες στα κεντρικά της ΔΕΗ

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ