Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11590

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στις 11 Ιούλη συλλαλητήρια σε πολλές περιοχές της χώρας

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αποδέσμευση από την ΕΕ με τα εργαλεία της οικονομίας στα χέρια του λαού

ΣΕΛ.  6   -   7

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ κυβέρνηση - τρόικα - μονοπώλια

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να μην πέσουν στην παγίδα διαχωρισμού τους, να δυναμώσουν την πάλη τους για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελός τους

Σε συνάντηση που είχαν χτες οι επικεφαλής της τρόικας με τον πρωθυπουργό φαίνεται πως «κλείδωσε» το χρονοδιάγραμμα των αντιλαϊκών μέτρων, που θα φέρει με πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. Μέτρα όπως οι νέες δραστικές περικοπές στις παροχές Υγείας από τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία, οι νέες περικοπές στις συντάξεις, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και Υπηρεσιών, οι απολύσεις στο Δημόσιο - με ή χωρίς διαθεσιμότητα - χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Μαζί με τις απολύσεις στοχεύουν στη δημιουργία ενός ακόμη πιο αντιλαϊκού κρατικού μηχανισμού, που θα εξυπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων. Αμεση δυναμική ταξική απάντηση να δώσουν οι εργαζόμενοι με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούλη.


ΣΕΛ.  3

22ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Από σήμερα στα Χανιά

Με κεντρικό σύνθημα «Από τους πολέμους των εκμεταλλευτών, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης», το οποίο εκφράζει το περιεχόμενο που δίνει η ΚΝΕ στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο, χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα ξεκίνησαν χτες με προορισμό τα Χανιά.


ΣΕΛ.  3

ΚΚΕ
Ο αγώνας να στοχεύει στην ανατροπή των μονοπωλίων

Οι κινητοποιήσεις του λαού στην Αίγυπτο αποδεικνύουν ότι πολύ γρήγορα τον διέψευσαν οι πολιτικές δυνάμεις που επικράτησαν με τη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη». Τα λαϊκά συμφέροντα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ούτε από την κυβέρνηση Μόρσι και τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», που επέβαλλαν αντεργατική πολιτική στήριξης των μονοπωλίων, ούτε από το κομμάτι της αστικής τάξης που αυτή τη στιγμή υποστηρίζει το στρατιωτικό πραξικόπημα. Η κρίση στο αστικό πολιτικό σύστημα της Αιγύπτου αποκαλύπτει την όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα σε τμήματα της αστικής τάξης για τη διαχείριση της εξουσίας, εγκλωβίζοντας τη λαϊκή αγανάκτηση και δυσαρέσκεια. Συνδέεται και με ανταγωνισμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων για την εξασφάλιση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της ευρύτερης περιοχής και των δρόμων ενέργειας. Η αστική τάξη της Αιγύπτου διαθέτει εναλλακτικές λύσεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της και ο ρόλος του στρατού και των λεγόμενων θρησκευτικών κινημάτων είναι μερικές από αυτές. Είναι ανάγκη η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην περιορίζονται μόνο στο να φύγει η μία ή η άλλη κυβέρνηση, να μην εγκλωβίζονται σε δήθεν μεταβατικές λύσεις που προετοιμάζουν την επόμενη αντιλαϊκή διακυβέρνηση. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι, για να επιβάλλει ο λαός τη δύναμή του και τα συμφέροντά του, δε φτάνουν μόνο οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες, αλλά χρειάζεται αυτοί να στοχεύουν στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων για να δρομολογηθούν φιλολαϊκές εξελίξεις.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Δεδομένο ότι δε θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις

ΣΕΛ.  19
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
«Πράσινο φως» για την απαγόρευση διαδηλώσεων

ΣΕΛ.  18
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στη Λαϊκή Συμμαχία η θέση των αυτοαπασχολούμενων

ΣΕΛ.  6
ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Να αποδοθεί όλος ο χώρος στο λαό

ΣΕΛ.  19
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δράση για την οργάνωση των εργαζόμενων γυναικών

ΣΕΛ.  28
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Το πόρισμα του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  10   -   11
ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ Ε. ΜΟΡΑΛΕΣ
Δικτατορία των μονοπωλίων

Πρόκειται για εξέλιξη που φανερώνει ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, μπροστά στην όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ καπιταλιστικών κρατών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, παραμερίζουν τα όποια προσχήματα, τα διπλωματικά πρωτόκολλα και τις διεθνείς συμβάσεις. Οι ανταγωνισμοί, οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, η αλληλοκατασκοπία είναι κι αυτές πλευρές της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της δικτατορίας των μονοπωλίων, που οι λαοί είναι επιτακτική ανάγκη με την πάλη τους να ανατρέψουν.


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ