Σάββατο 29 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πετυχημένη συναυλία Μουσικών Σχολείων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η συναυλία των Μουσικών Σχολείων της Αττικής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήρε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του. Μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς διατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της καλλιτεχνικής παιδείας.

Μαθητές από τα Μουσικά Σχολεία του Αλίμου, της Παλλήνης, του Πειραιά και του Γέρακα έδειξαν το ταλέντο τους, ενώ στον κοινό χαιρετισμό όλων των 15μελών των σχολείων η εκπρόσωπός τους αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μουσικά σχολεία, όπως στη μεταφορά και την έλλειψη διδακτικού προσωπικού, και τόνισε: «Αν και του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας».

Ο πρόεδρος του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλος, που συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθειά τους, υπογράμμισε ότι «μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές θέλουμε να αναδείξουμε όχι μόνο τη διάσταση του μουσικού σαν καλλιτέχνη, αλλά και σαν εργαζόμενου και τους αγώνες που έχουν γίνει για τα εργασιακά μας δικαιώματα και πώς αυτά έχουν κατακτηθεί. Θέλουμε να προβάλουμε τη συμπαράταξη των μουσικών δίπλα στους αγώνες του λαού μας, την αλληλεγγύη προς τους αγώνες όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org