Σάββατο 29 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
Απόπειρα φίμωσης των φωνών αντίστασης!

Σε απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης κάθε φωνής του οπτικοακουστικού χώρου που αντιστέκεται στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και την αντιλαϊκή πολιτική παραπέμπει η κατά πλειοψηφία (6 υπέρ, 2 κατά, 1 απών) χτεσινή απόφαση του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, να παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο τον επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας Σκηνοθετών» (ΔΕΣ) και μέλος του ΔΣ, Γιώργο Μπακόλα, με την κατηγορία... της «ανάρμοστης συμπεριφοράς»!

Τα παραπάνω εξελίσσονται στον απόηχο του πολιτικού ξεμπροστιάσματος των... «παιδονόμων» της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΕΣ μπροστά στους συναδέλφους τους και όλους τους εργαζόμενους του χώρου, από τις ταξικές δυνάμεις της ΕΕΣ, με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Θυμίζουμε ότι στα μέσα Ιουνίου και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, η πλειοψηφία της ΕΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία, όπως υπογράμμισε σε δική της ανακοίνωση η ΔΕΣ, «θα μείνει στην ιστορία της Εταιρείας σαν ανεξίτηλο στίγμα όπως οι μαύρες οθόνες της ΕΡΤ!».

Η ΔΕΣ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αναδεικνύοντας την ουσία της κυβερνητικής επίθεσης και καλώντας όλους τους σκηνοθέτες και δημιουργούς, αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους, «να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση συντονισμένων και καλά προετοιμασμένων αγώνων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα (...) Στη γενικευμένη τους επίθεση θα πρέπει να συναντήσουν μια ενιαία απάντηση».

Αντίθετα, η πλειοψηφία της ΕΕΣ από τη μια μίλαγε για «συμπαράσταση» και από την άλλη «για επαναπρόσληψη των "άξιων εργαζομένων", νομιμοποιώντας έτσι τις απολύσεις και το κλείσιμο της ΕΡΤ, αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα για επαναπρόσληψη μόνο ικανών και αξίων (...)» όπως κατήγγειλε η ΔΕΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ