Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11584

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στήνουν παγίδα στο λαό με την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

ΣΕΛ.  6   -   7
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Χρήμα και κίνητρα στα μονοπώλια φτώχεια και εργασιακή κόλαση στους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  9

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ σπιτιού ανέργου για 1.677 ευρώ

Να σημάνει συναγερμός. Οργάνωση αλληλεγγύης και πάλης κόντρα στις κατασχέσεις και στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Κανένας μόνος του. Ολοι για έναν και ένας για όλους

Σε αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη προχώρησε το Δημόσιο πριν από 3 μέρες! Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια. Το μόνο που του έχει μείνει είναι ένα σπίτι στα Καμίνια, το οποίο κινδυνεύει να χάσει γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις το ποσό έφτασε στα 2.173, 81 ευρώ! Μάλιστα, η Εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά) με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για τον ενδεχόμενο πλειστηριασμό. Ο μεταλλεργάτης όχι μόνο είναι τρία χρόνια άνεργος, αλλά χρωστάει το σπίτι στην τράπεζα, ενώ η οικογένειά του είναι χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες!


ΣΕΛ.  12

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διαδήλωσαν χτες στο υπουργείο Υγείας

Την ώρα που εντείνεται η επίθεση από την κυβέρνηση και ο εκφυλισμός από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας έδωσαν το στίγμα της χτεσινής κινητοποίησης - που υπονομεύτηκε εν τη γενέσει της από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ - και κάλεσαν τα σωματεία των νοσοκομείων να γίνουν κάστρα αντίστασης και διεκδίκησης.


ΣΕΛ.  14

ΚΚΕ
Εκβιάζουν τους ανέργους

Οι κατευθύνσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την ανεργία έχουν στόχο να αξιοποιήσουν το στρατό των ανέργων, ιδιαίτερα τα 5,6 εκατομμύρια των νέων, που είναι άνεργοι στην ΕΕ, για να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα 6 δισ., που θα διατεθούν για την ανεργία, θα καταλήξουν ως ζεστό χρήμα στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, μέσω επιδοτήσεων και απαλλαγών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτές οι κατευθύνσεις θα αξιοποιηθούν από τους μεγαλοεργοδότες για να απολύουν εργαζομένους με σχετικά καλύτερα εργασιακά δικαιώματα και να προσλαμβάνουν νέους πάμφθηνους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα. Οι άνεργοι και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι πρέπει να απορρίψουν την πολιτική που τους εκβιάζει να επιλέξουν μεταξύ της ανεργίας ή της τζάμπα εργασίας για λίγους μήνες, καθώς και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που τους την πλασάρουν. Να πυκνώσουν τις γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της Λαϊκής Συμμαχίας, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να ανατραπεί το καπιταλιστικό σύστημα που αναπαράγει την ανεργία και την εκμετάλλευση.ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Λιμάνια και μεταφορές στο πιάτο των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  8
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚ. ΤΗΣ ΕΕ
Βάζουν χέρι και στις μικροκαταθέσεις

ΣΕΛ.  9
ΒΟΛΟΣ - «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Δεν πέρασε ο εκβιασμός ιδιοκτήτη - εργατοπατέρων

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΤΣΕΛΗ»
Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

ΣΕΛ.  15
ΚΟΒ ΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αντίγραφα κυβερνητικών θέσεων η Χρυσή Αυγή

ΣΕΛ.  12
Καταγγελίες - αποκαλύψεις για εργατοπατερισμό

ΣΕΛ.  13
ΚΑΠ 2014 - 2020
Νέο χαστούκι στην ελληνική γεωργία

ΣΕΛ.  19
ΚΝΕ
Από σήμερα το Εργατικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  16
ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Αύριο και μεθαύριο στο Πάρκο «ΦΙΞ»

Ξεκινάει αύριο στο Πάρκο «ΦΙΞ» στα Πατήσια το πολιτικό - πολιτιστικό διήμερο για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, που διοργανώνει για 13η συνεχή χρονιά η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή με ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 9 μ.μ.


ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org