Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11586

Ανασύνταξη του κινήματος ή εμπρός για ένα νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό;

ΣΕΛ.  6
Συμπεράσματα από απεργιακούς αγώνες σε χώρους δουλειάς στη βιομηχανία

ΣΕΛ.  12   -   13

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ και όχι για τα μονοπώλια

Τη βδομάδα που πέρασε, κορυφώθηκε η προπαγάνδα της κυβέρνησης για «ανάπτυξη», με αφορμή τις επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, όπως η COSCO, η κατασκευή του αγωγού TAP, η συμφωνία VODAFONE - WIND, από τις οποίες θα ωφεληθεί τάχα ο λαός. Αυτή η ανάπτυξη γίνεται πάνω σε μισθούς πείνας, εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, τεράστια φοροληστεία του λαού, ιδιωτικοποιήσεις. Είναι ανάπτυξη με κίνητρο όχι τις λαϊκές ανάγκες αλλά το κέρδος. Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πολιτική ανάπτυξης σε όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας για την κάλυψη όλων των εργατικών, λαϊκών αναγκών. Προϋπόθεση, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, η αποδέσμευση από την ΕΕ, η οργάνωση της οικονομίας με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση ο καπιταλισμός φέρνει ανεργία

Πλατύ το άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στον Πειραιά με επίκεντρο το πρόβλημα της ανεργίας, την αντιμετώπισή της, την οργάνωση των ανέργων και την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος. Συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, στη Νίκαια, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα).


ΣΕΛ.  8

Προσφορά

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, στη μνήμη του αδελφού του και των γονιών του, πρόσφερε 1.200 ευρώ στο ΚΚΕ.Οι πραγματικοί ωφελημένοι του αγωγού ΤΑΡ

ΣΕΛ.  11
«Ολοι μαζί μπορούμε»: Ναι αλλά ποιοι και για πού;

ΣΕΛ.  9   -   10
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Κριτική στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης

ΣΕΛ.  15   -   16
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πείρα από τις απαγορεύσεις φασιστικών ομάδων

ΣΕΛ.  16
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
«Μαθητεία» αντί για σχολικά θρανία

ΣΕΛ.  14
Ενταση συγκρούσεων στην Αίγυπτο

ΣΕΛ.  18
Για το λαϊκό ξέσπασμα στη Βραζιλία

ΣΕΛ.  19
ΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ηλεκτρική ενέργεια στην υπηρεσία του λαού

ΣΕΛ.  21
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
Από την Παρασκευή στη Σούδα

Στα Χανιά ταξιδεύει στις 5 Ιούλη το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Πανελλαδικό Διήμερο της ΚΝΕ, το αντάμωμα χιλιάδων νέων από όλη τη χώρα που συνδυάζει μοναδικά τη διαδήλωση ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τη γνωριμία με την ιστορία των λαϊκών αγώνων. Κεντρικό σύνθημα: «Από τους πολέμους των εκμεταλλευτών στην κατάργηση της εκμετάλλευσης».


ΣΕΛ.  17


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org