Τετάρτη 19 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε σταυροδρόμι ο αγώνας στην ΕΡΤ

Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες μεθοδεύουν σιωπητήριο, καλλιεργώντας αυταπάτες για την απόφαση του ΣτΕ

Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε στο Ραδιομέγαρο τη Δευτέρα το ΠΑΜΕ
Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε στο Ραδιομέγαρο τη Δευτέρα το ΠΑΜΕ
Τις γνωστές «μπάρες» συνέχιζε να εκπέμπει χτες η συχνότητα της ΕΡΤ στην ψηφιακή πλατφόρμα, ενώ οι εργαζόμενοι συνέχιζαν κανονικά το πρόγραμμα, που μεταδίδονταν μέσω του διαδικτύου. Σε ό,τι αφορά την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, στο Ραδιομέγαρο επικρατούσε χτες προβληματισμός, μετά τις προσδοκίες και τον εφησυχασμό που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν από την πρώτη ώρα στους εργαζόμενου οι πλειοψηφίες στα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Στο προαύλιο της ΕΡΤ συνεχίστηκαν και χτες οι πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Για σήμερα το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση, με συμμετοχή των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε εξόρμηση στο χώρο, καλώντας τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με πείσμα τον αγώνα τους, να απορρίψουν τους ελιγμούς των κομμάτων της διαχείρισης και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, που μεθοδεύουν σιωπητήριο.

Τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Χτες μέσα από τις συνελεύσεις που πραγματοποίησαν, εκτίμησαν ότι δεν ήταν θετικές οι εξελίξεις με την απόφαση του ΣτΕ και τη στάση που κράτησαν οι τρικομματικοί εταίροι. Σήμερα στις 5 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη καλούν σε σύσκεψη με φορείς, πρωτοβάθμια σωματεία, κ.λπ. και στη συνέχεια στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο της τηλεόρασης στην Λεωφόρο Στρατού.

Εφησυχασμό στους εργαζόμενους προσπάθησαν να καλλιεργήσουν χτες και τα σωματεία που αποτελούν τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων του Τύπου, με εξαίρεση την Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων και την Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωσή τους, χαιρέτισαν την απόφαση του ΣτΕ, σαν «μια σημαντική νίκη των δημοσιογράφων, του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού της ΕΡΤ, όλων των απεργών στην ενημέρωση και του ελληνικού λαού».

Τα σωματεία ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας θεωρούν ότι «τώρα το ΣτΕ δικαιώνει τον αγώνα μας», προαναγγέλλουν το τέλος των κινητοποιήσεων λέγοντας ότι «η Συντονιστική Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις και ανάλογα με αυτές, θα αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις του κλάδου» και θριαμβολογεί ότι «η δημοκρατία νίκησε», με 2.500 και πλέον εργαζόμενους της ΕΡΤ απολυμένους και την περιουσία της βορά στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ