Τετάρτη 19 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ: «Παρά την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ εξακολουθεί το μαύρο (...) Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει διαφορετική ερμηνεία στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (...) από αυτή που έδωσαν με δημόσιες δηλώσεις τους οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης» (από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Να παραμείνουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και να συνεχίσουν την προσπάθεια για "ζωντανή δημόσια τηλεόραση" αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ σε σημερινή γενική συνέλευση. Το κλίμα είναι θολό και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να διερευνήσουν τι ακριβώς σημαίνει για το εργασιακό τους μέλλον η απόφαση του ΣτΕ» (στο ΒΗΜΑ).

ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Οσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός είναι έκθετος και παράνομος. Επιβάλλεται λοιπόν η άμεση συμμόρφωσή του σε σχέση με την απόφαση» (από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ: «Οι διαφορές απόψεων - ειδικά για το θέμα της ΕΡΤ - δεν έχουν ξεπεραστεί. Θα απαιτηθούν γενναιότητα και δύσκολες αποφάσεις από τους τρεις στο θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ομως οφείλουν να δουν το δάσος, που είναι η έξοδος από την κρίση, και όχι το δέντρο, που είναι η ταυτότητα ενός "μεταβατικού" ραδιοτηλεοπτικού φορέα!» (από τα ΝΕΑ).

ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ: «Το πρόβλημα όμως παραμένει. Κάποιος έπρεπε να κόψει αυτόν τον γόρδιο δεσμό και να πάρει κάποτε την απόφαση να εξορθολογίσει ένα δημόσιο οργανισμό (...) Οποιος και αν είναι στην κυβέρνηση, σε λίγο θα βρεθεί στην ίδια θέση» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: «Το 2012 τα κράτη μέλη όφειλαν να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν κρούσματα υποσιτισμού, αλλά όφειλαν επίσης να κάνουν και δημοσιονομικές περικοπές, οι οποίες είχαν "σημαντικές συνέπειες" στα παιδιά στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών (...) Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ για το 2011, το 27% των παιδιών που ζουν στην ΕΕ απειλούνταν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό (...) Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τα παιδιά σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, είτε λόγω της μείωσης των εισοδημάτων των οικογενειών είτε λόγω της μείωσης των κοινωνικών δαπανών των κρατών» (από την έκθεση της υπηρεσίας της ΕΕ για την προστασία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ