Κυριακή 2 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Το έπος του Ομήρου επί σκηνής

Η «Ιλιάδα», το συγκλονιστικό έπος του Ομήρου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολόκληρη στο σύγχρονο θέατρο από τον Στάθη Λιβαθινό, σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 (χώρος Δ') από 4 έως και 8 Ιουνίου, στις 20.00. Διάρκεια (με τρία διαλείμματα): 5 ώρες.

Η «Ιλιάδα», το αρχαιοελληνικό έπος του Τρωικού κύκλου, είναι η απαρχή της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας και η βάση της νεότερης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Πρόκειται για έργο απαράμιλλης λογοτεχνικής δύναμης και αισθητικής ωριμότητας που απασχολεί χρόνια τώρα τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό. Οι πρόβες πάνω στις 24 ραψωδίες της «Ιλιάδας» και τη βραβευμένη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, μαζί με την ομάδα των συνεργατών του.

Οι 15 ηθοποιοί, σαν σύγχρονοι ραψωδοί, αφηγούνται την ιστορία του πιο βίαιου πολέμου όλων των εποχών και μετατρέπουν το εμπνευσμένο αυτό κείμενο σε μια σειρά από ποιητικές εικόνες σκληρές, αλλά και τρυφερές, με μια απολύτως σύγχρονη θεματική.

Σκηνική Διασκευή - Επεξεργασία Στάθης Λιβαθινός, Ελσα Ανδριανού, με τη συνεργασία των ηθοποιών της παράστασης. Σκηνικά - Κοστούμια Ελένη Μανωλοπούλου. Μουσική σύνθεση - Σχεδιασμός ήχου Λάμπρος Πηγούνης. Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου. Κινησιολογική προετοιμασία - Πολεμικές Τέχνες Σι Μιαο Τζιε Μάχιμος Μοναχός Σαολίν. Επιμέλεια κίνησης Pauline Huguet. Παίζουν: Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Βασίλης Ανδρέου, Δημήτρης Ημελλος, Νίκος Καρδώνης, Νεφέλη Κουρή, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Τσιαντούλας, Γιώργος Χριστοδούλου. Kρουστά Μανούσος Κλαπάκης. Σύμβουλος για τη δραματουργία Στρατής Πασχάλης. Επιστημονικός σύμβουλος Μενέλαος Χριστόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ