Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Παρέμβαση της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ πραγματοποίησε χτες, Πέμπτη 23/5, περιοδεία στο Husby, το προάστιο της Στοκχόλμης, όπου συνεχίζουν να γίνονται επεισόδια τις βραδινές ώρες και έχουν επεκταθεί και σ' άλλα προάστια, για τέταρτη μέρα χτες.

Η αντιπροσωπεία μίλησε κύρια με Ελληνες μετανάστες για τις συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης από εργοδότες που βιώνουν πολλοί από τους Ελληνες καθώς κι από άλλες χώρες μετανάστες, πέφτοντας στα νύχια κυκλωμάτων δουλεμπορικών γραφείων κι άλλων μεσαζόντων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές και την επίθεση του κεφαλαίου και της αστικής τάξης.

Επισήμανε την ανάγκη οργανωμένου αγώνα συνολικά ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τη σημασία της κοινωνικής συμμαχίας, τον ενωμένο ταξικό αγώνα Σουηδών εργατών και μεταναστών ενάντια στο κεφάλαιο, όπως κι ενάντια σε ρατσιστικές επιθέσεις, τις οποίες ενισχύει και η σουηδική αστυνομία, όπως δείχνει και η δολοφονία του μετανάστη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας διακινήθηκαν προκηρύξεις στα σουηδικά και στα ελληνικά και μοιράστηκε υλικό και στις ελληνικές κοινότητες στη βόρεια και κεντρική Στοκχόλμη. Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η παρέμβαση της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ και σ' άλλους χώρους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ