Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η «τρομοφοβία» στο προσκήνιο

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Η Βρετανία θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με αποφασιστικότητα στην τρομοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής εθνικής ασφαλείας στην οποία προήδρευσε, καθώς οι βρετανικές αρχές αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατική ενέργεια τη δολοφονία ενός στρατιώτη στα νότια του Λονδίνου από δύο άνδρες, Βρετανούς με καταγωγή από τη Νιγηρία, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα.

Η σπουδή των βρετανικών αρχών να χαρακτηρίσουν το αιματηρό περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια, δεν ξαφνιάζει. Η Βρετανία μαζί με τις ΗΠΑ, χρόνια ηγούνται του «αντιτρομοκρατικού αγώνα» παγκοσμίως. Ετσι, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στην Βοστόνη όπου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εισήγαγε τον όρο «νέα τρομοκρατία» που φυσικά βρίσκεται εντός των πυλών των χωρών, άρα πρέπει να ενταθούν περαιτέρω τα μέτρα παρακολούθησης και καταστολής, το αιματηρό περιστατικό στο Γούλιτς στο νοτιοανατολικό Λονδίνο αντιμετωπίζεται από τις βρετανικές αρχές ως τέτοιο, ενώ γίνεται λόγος για «ριζοσπαστικοποιημένους μοναχικούς λύκους», που έχουν αντίθεση με την εμπλοκή της Βρετανίας στους πολέμους του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύη και αλλού... Σε απόλυτο συντονισμό και τα ΜΜΕ εισάγουν όρους όπως «Τρομοκρατία στους δρόμους».

Στο μεταξύ ηρεμία επικρατεί μετά τα πρώτες ανησυχητικές ενδείξεις περί αντιποίνων κατά της μουσουλμανικής κοινότητας από μέλη της ακροδεξιάς βρετανικής οργάνωσης English Defence League. Τη νύχτα της Τετάρτης περίπου 100 μέλη της EDL ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία του Γούλιτς την ώρα που στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε έκκληση για «αυθόρμητη» πορεία. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στο Εσσεξ, στο Κεντ και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ