Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Καλοδεχούμενοι οι φασίστες και το «φεστιβάλ» τους

Προκλητικοί απάντηση του δημάρχου σε ερώτηση εκλεγμένου με το ΚΚΕ

Καλοδεχούμενο είναι από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το «πανελλαδικό φεστιβάλ» της Χρυσής Αυγής προς τιμήν του φασίστα Μεταξά, που προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου στο Πάρκο Λιμενικού.

Σε ερώτηση του Νίκου Διασάκου, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας με το ΚΚΕ, για το αν η άδεια να τιμηθεί η Μεταξική Δικτατορία έχει και την υπογραφή της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας (ΝΔ) σημείωσε πως δεν έχει δώσει σχετική άδεια, γιατί το Πάρκο του Λιμενικού ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο. Διευκρίνισε όμως ότι δεν προτίθεται να ματαιώσει, ούτε να εμποδίσει την πραγματοποίηση του φεστιβάλ, γιατί η Καλαμάτα είναι ελεύθερη πόλη και η Ελλάδα είναι ελεύθερη χώρα! Για αντικομμουνιστικό κερασάκι στην τούρτα, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι Σοβιετία και Ανατολική Γερμανία.

Σε σχόλιό της η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δήμαρχος χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτικών απογόνων του Χίτλερ και του Μεταξά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε να συναντηθεί μαζί τους, ούτε να καλύψει δημοτικό του σύμβουλο που παραβρίσκεται επανειλημμένα σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Και όχι μόνο αυτό, αλλά, ανέφερε ότι ενοχλείται από τις δραστηριότητες, τα πανό και τις αφίσες του ΚΚΕ. Καλούμε το λαό του Δήμου της Καλαμάτας να δώσει ηχηρή απάντηση στο φασισμό και στον ολισθηρό κατήφορο της Δημοτικής Αρχής. Καλούμε τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του Φεστιβάλ μίσους, ρατσισμού και προσβολής της ιστορικής μνήμης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ